Anuntul ministrului Turismului despre voucherele de vacanta

Duminica, 02 Septembrie 2018, ora 20:48
1240 citiri
Anuntul ministrului Turismului despre voucherele de vacanta
Foto: Arhiva Pixabay

Fiecare roman care lucreaza in sistemul de stat va beneficia si anul viitor de vouchere de vacanta in valoare de 1.450 lei, a anuntat, duminica, ministrul Turismului.

"Voucherele de vacanta au reprezentat o gura de oxigen pentru industria din turismul romanesc. Va pot spune ca a crescut numarul unitatilor de cazare pentru care a fost solicitata clasificarea de la ministerul turismului. Datele de pana acum arata ca au fost inregistrate cu 15% mai multe cereri la minister, decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Deci, nu doar romanii au avut de castigat de pe urma acestei masuri, ci si proprietarii de hoteluri si pensiuni, asadar tot mai multi antreprenori au capatat incredere ca pot investi in turism, ca acest sector este profitabil", a spus Ministrul Turismului, Bogdan Trif, intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

Masura acordarii voucherelor de vacanta vizeaza 1,2 milioane de romani care sunt incurajati, astfel, sa-si petreaca concediile in tara, mai arata oficialul.

Potrivit INS, Romania a inregistrat anul acesta o crestere de 4,1% in primul semestru a numarului de turisti in comparatie cu aceesi perioada a anului trecut.

Voucherele de vacanta pot fi utilizate doar in hotelurile si pensiunile din Romania si asigura cazarea, masa, transportul, tratamentele in statiunile balneare si serviciile suplimentare oferite de unitatile de cazare, dar si alte servicii incluse in pachetul turistic achizitionat de beneficiar.

T.B. ...citeste mai departe despre "Anuntul ministrului Turismului despre voucherele de vacanta" pe Ziare.com

#vouchere vacanta 2019, #vouchere vacanta , #Stiri Administratie