Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Anual in Romania sunt inregistrate peste 6.500 de incendii la locuinte: Cel mai des e vorba despre neglijenta si neatentie

Anual in Romania sunt inregistrate peste 6.500 de incendii la locuinte: Cel mai des e vorba despre neglijenta si neatentie
Anual in Romania sunt inregistrate peste 6.500 de incendii la locuinte, datele statistice pentru 2018 indicand faptul ca din totalul celor 650 de persoane afectate 250 si-au pierdut viata, a informat, luni, IGSU.

Cele mai intalnite cauze de incendiu la locuinte sunt:

33% - cosul de fum defect sau necuratat;22% - instalatii electrice defecte sau improvizate;13% - mijloacele de incalzire;12% - fumatul si focul deschis.

IGSU precizeaza ca in cele mai multe cazuri este vorba despre neglijenta si neatentie.

IGSU si EON Romania au incheiat in 2012 parteneriatul "Impreuna pentru Siguranta" ce a constat in derularea, la nivel national, a mai multor campanii comune de informare si constientizare a cetatenilor privind riscurile la care se expun in cazul utilizarii necorespunzatoare a surselor de energie.

In anul 2016, pornind de la preocuparea reducerii numarului de victime si a pagubelor materiale, cele doua parti au initiat, sub egida R.I.S.C., campania de informare preventiva a populatiei cu sloganul "Mai bine previi, decat sa nu fii!", pentru adoptarea unei atitudini proactive, prin sensibilizarea opiniei publice in vederea montarii detectoarelor de incendiu in locuinta proprie.

La actiunile desfasurate sub egida parteneriatului au participat, in toti acesti ani, peste 5,8 milioane de persoane, jumatate dintre acestea fiind copii. ...citeste mai departe despre "Anual in Romania sunt inregistrate peste 6.500 de incendii la locuinte: Cel mai des e vorba despre neglijenta si neatentie" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 376 ori
Citeste mai multe despreincendii Romania cauze incendii