Antonescu: Avocatul Poporului si-a dat demisia

Joi, 19 Decembrie 2013, ora 12:48
1722 citiri
Antonescu: Avocatul Poporului si-a dat demisia

Avocatul Poporului, Anastasiu Crisu, si-a inaintat demisia, a declarat, joi, presedintele Senatului, Crin Antonescu.

Antonescu a fost intrebat care sunt motivele pentru care Avocatul Poporului si-a inaintat demisia.

"A dorit sa multumeasca pentru incredere si pentru faptul - intre altele - ca pe tot parcursul mandatului exercitat niciodata dinspre partea mea sau dinspre partea partidului nostru nu s-a exercitat niciun fel de influenta, niciun fel de presiune. Nu i-am cerut sa atace nicio ordonanta (...) Motivele (demisiei, n.r.) sunt de natura personala, asa cum sunt consemnate oficial si in cererea de demisie", a raspuns Antonescu.

Liderul PNL a precizat ca nu i-a solicitat niciodata nimic si a avut doua discutii protocolare, raspunzand intrebarii daca i-a solicitat lui Anastasiu sa atace ordonanta privind TVR.

Numirea lui Crisu Anastasiu, candidatul sustinut de USL, in functia de Avocat al Poporului a fost aprobata, la finele lunii ianuarie 2013, de plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului, cu 358 de voturi favorabile.

Nascut in 1957, Anastasiu Crisu este profesor universitar la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti si avocat in Baroul Bucuresti. Intre 2005 si 2009 a fost procurorul la Parchetul de pe langa ICCJ, intre 2002 si 2005 a fost procuror general financiar pe langa Curtea de Conturi a Romaniei, institutie in care a mai lucrat intre 1993 si 2002. Intre 1990-1993 a lucrat ca inspector la Corpul de Control al Guvernului, iar intre 1981 si 1990 a fost judecator si procuror.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#demisie avocatul poporului, #demisie avocat, #demisie motive personale , #Stiri Administratie