ANPC: Produsele cumparate online din alte state nu au garantie europeana

Marti, 16 Octombrie 2012, ora 15:30
2228 citiri
ANPC: Produsele cumparate online din alte state nu au garantie europeana

Garantia este acordata doar in tara de unde a fost cumparat un produs, iar persoanele care fac achizitii online din alte state trebuie sa aiba in vedere ca nu exista garantie europeana pentru acestea.

Mihai Meiu, director in cadrul ANPC, a avertizat ca institutia sa nu poate interveni in cazuri transfrontaliere, inclusiv in problemele privind garantia.

"Nu exista garantie europeana, garantia ti-o da vanzatorul din tara ta. Degeaba cumperi un produs din strainatate crezand ca o sa ai garantie in Romania. Trebuie sa te intorci cu produsul in tara respectiva si acolo sa incerci ceva", a precizat acesta, conform Mediafax.

Meiu atrage atentia ca exista foarte multe capcane pentru consumatorul neavizat in comertul online. Cumparatorii trebuie sa se informeze foarte bine in legatura cu garantia, costurile de transport, precum si orice alte conditii ale procesului de vanzare.

Comisia Europeana lucreaza la sisteme alternative de rezolvare pe cale amiabila a plangerilor transfrontaliere, precum realizarea unei platforme online de reclamatii, dar comerciantii nu sunt obligati sa adere la un astfel de sistem.

In Romania, ANPC primeste anual aproximativ 60.000 de reclamatii din toate domeniile, dintre care aproximativ jumatate sunt considerate intemeiate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#protectia consumatorului, #cumparaturi online, #garantie produse online, #garantie cumparaturi strainatate , #Stiri Administratie