ANPC a sanctionat Food Panda, Glovo si Takeaway.com: Transportau mancarea in conditii nesigure

Marti, 26 Noiembrie 2019, ora 14:52
1308 citiri
ANPC a sanctionat Food Panda, Glovo si Takeaway.com: Transportau mancarea in conditii nesigure
Foto: Arhiva Facebook/Glovo

Protectia Consumatorului anunta ca a sanctionat mai multe firme care livreaza mancare din cauza ca acestea nu transportau alimentele in conditii adecvate. Mai exact, unele dintre gentile in care se transporta mancarea erau spalate in cazi de baie si nu pastrau temperatura optima a alimentelor. In plus, nicio societate nu sigila recipientele cu mancare transportate de curieri, desi, pentru siguranta consumatorului, ar fi trebuit sa o faca, sustin inspectorii Protectiei Consumatorului.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) anunta ca - in urma unor reclamatii ale bucurestenilor - a controlat modul in care isi desfasoara activitatea societatile Glovoappro SRL, Food Panda Ro SRL si SC Hellohungry SA.

Este vorba despre societati ai caror curieri preiau mancarea de la restaurante si o livreaza clientului acasa, la birou sau la orice adresa indica acesta.

ANPC anunta ca i-a invitat la sediul Comisariatului Bucuresti pe reprezentanii celor 3 societati, pentru a face dovada ca ultimele 15 livrari s-au facut cu respectarea legii si a drepturilor cetateanului.

In urma verificarilor, s-au constatat mai multe abateri, pentru care inspectorii au sanctionat societatile de transport. Iata despre ce este vorba.

In cazul FOOD PANDA SRL s-a constatat ca gentile in care se transporta mancarea sunt curatate cu servetele umede si alcool sanitar. Or, sustine ANPC, aceasta modalitate de curatare e nesigura si ar trebuie sa exista o procedura de curatare a gentilor care sa se aplice cu strictete.

In plus, societatea nu dispunea de tehnologia necesara pentru a sigila recipientele cu mancare pe care le transporta curierii, in genti. Nu in ultimul rand, gentile in care este transportata mancarea permiteau transferul termic intre alimente. Cu alte cuvinte, in loc de o supa fierbinte si o inghetata, clientul risca sa primeasca doua alimente caldute si in stare neconforma!

Pana la urma, Food Panda s-a ales doar cu un avertisment. Celelalte doua companii de transport au primit, insa, amenzi.

Mai exact, Glovoappro SRL a incasat o amenda de 5.000 de lei. Principalele abateri constatate de inspectorii protectiei consumatorului au tinut de faptul ca recipientele cu alimente nu erau sigilate inainte de a fi introduse in gentile curierilor si nu existau conditii pentru pastrarea temperaturii optime a acestora. In plus, respectivele genti erau curatate cu servetele umede, bicarbonat de sodiu sau chiar spalate in cazi de baie personale (ceea ce nu e ...citeste mai departe despre "ANPC a sanctionat Food Panda, Glovo si Takeaway.com: Transportau mancarea in conditii nesigure" pe Ziare.com

#Protectia Consumatorilor sanctionat Foodpanda Glovo takeaway, #curietar mancare amenzi , #Stiri Administratie

Curs valutar

1 EUR = 4.9768 RON

-0.0003

1 USD = 4.6386 RON

-0.0149
  1. Marile proiecte de infrastructură rutieră din România. Unde stăm pe loc și unde galopăm
  2. De ce România nu a fost afectată de pana uriașă de curent din Europa de Est
  3. Ce țări a depășit România odată cu creșterea PIB-ului în ultimii 10 ani. Depășim state care nu au cunoscut comunismul
  4. Încă 700 de lei de la stat, pentru o categorie de români: Klaus Iohannis a semnat
  5. O companie sud-coreeană face angajări în România cu salarii nete de 9600 de lei. Care sunt candidații eligibili pentru un astfel de post
  6. Canicula topește economia României. Cum lovește căldura extremă transporturile: "Dacă te oprești în tabla asta, nu mai ai nicio șansă"
  7. Ce ascunde China în spatele încrâncenării de a domina piețele europene. Deflația de pe piața imobiliară care riscă să falimenteze țara
  8. Un nou gigant a intrat pe piața din România și vrea să se extindă. Produsele pe care le oferă
  9. Veste bună pentru șoferii care merg spre Bulgaria. CNAIR suspendă astăzi o taxă importantă la frontieră peste Dunăre
  10. Valentin Bârgău (Restart Energy) la Quarterly Report: ”Dorim să ne alăturăm pe piața principală. IPO-ul este în pregătire”