ANI face bilantul: Zeci de fosti sau actuali parlamentari, acuzati de conflict de interese

Miercuri, 14 Octombrie 2015, ora 09:42
914 citiri
ANI face bilantul: Zeci de fosti sau actuali parlamentari, acuzati de conflict de interese
Foto: site ANI

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat ca 32 de fosti sau actuali parlamentari s-au aflat in conflict de interese, 4 dintre ei fiind dati pe mana Parchetului General.

Astfel 14 actuali deputati, 17 fosti deputati si un senator sunt vizati de anchetele desfasurate de inspectorii de integritate. Dintre ei, 3 fosti deputati si un senator vor fi cercetati de procurori pentru ca au incalcat Codul Penal angajandu-si propriile rude in cadrul birourilor parlamentare.

"Valoarea totala a contractelor incheiate cu incalcarea regimului juridic al conflictelor de interese este de 1.062.798 Lei (aprox. 240.000 Euro). Agentia va depune toate diligentele necesare in vederea anularii actelor emise, adoptate sau intocmite cu incalcarea prevederilor legale privind conflictul de interese", se precizeaza in comunicatul remis presei de ANI.

Pe de alta parte, in perioada 2011 - 2015, ANI a constatat alte 22 de cazuri de membri ai parlamentului care si-au angajat rudele la cabinetele ...citeste mai departe despre "ANI face bilantul: Zeci de fosti sau actuali parlamentari, acuzati de conflict de interese" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#parlamentari acuzati ANI conflict interese, #senator conflict interese, #deputat conflict interese , #Stiri Administratie