ANI are un soft creat cu tehnologii folosite de FBI si CIA, dar e blocat in Senat

Vineri, 15 Aprilie 2016, ora 16:42
1137 citiri
ANI are un soft creat cu tehnologii folosite de FBI si CIA, dar e blocat in Senat
Foto: ANI

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a definitivat soft-ul pentru programul "Prevent", care va verifica informatic licitatii publice de 15 miliarde de euro anual, bazat pe tehnologii folosite si de agentii precum FBI si CIA, insa pe care nu il poate folosi din cauza amanarii adoptarii legii in Parlament.

Proiectul "Prevent" a fost anuntat inca din 2014, iar in 2015 Guvernul a definitivat si adoptat in sedinta cadrul legislativ, care a fost transmis Parlamentului. Proiectul de lege a fost adoptat rapid de Camera Deputatilor, in mai putin de doua luni si jumatate. Din decembrie 2015, acesta a ramas insa blocat in Senat fara explicatii, spun reprezentantii ANI.

"A trecut de comisiile din Camera Deputatilor, a ajuns la Senat, a trecut si de comisiile din Senat, toata lumea era bucuroasa si optimista ca vom avea un instrument de preventie care va ajuta pe toata lumea, inclusiv pe cei care semneaza contract, nu doar pe noi. Nu este un instrument menit sa prinda pe cineva in offside ...citeste mai departe despre "ANI are un soft creat cu tehnologii folosite de FBI si CIA, dar e blocat in Senat" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#soft ANI blocat Senat, #soft ANI FBI, #soft ANI conflict interese, #soft ANI licitatii , #Stiri Administratie