Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ANI acuza un inspector de la Vami de diferente semnificative intre avere si venituri

ANI acuza un inspector de la Vami de diferente semnificative intre avere si venituri


Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat existenta unei diferente nejustificate, in cuantum de 228.434,54 Lei (aprox. 59.502 Euro), intre averea dobandita si veniturile realizate de catre Simona Chirilov impreuna cu familia, in perioada exercitarii functiei publice de inspector asistent in cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor.

In perioada 2008 - 2010, Simona Chirilov (fosta Lungu) a realizat in perioada casatoriei, impreuna cu fostul sau sot, Marian Cristian Lungu, venituri salariale in cuantum de 102.532,43 Lei, iar modificarile patrimoniale intervenite in aceeasi perioada au fost in cuantum de 330.966,97 lei Lei, rezultand o diferenta nejustificata de 228.434,54 Lei (aprox. 59.502 Euro).

Avand in vedere cele de mai sus, Agentia Nationala de Integritate a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Galati, in vederea inceperii actiunii de control cu privire la modificarile patrimoniale intervenite si veniturile realizate de catre Simona Chirilov in perioada exercitarii functiei publice in cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor.

La data de 06.03.2006, Simona Chirilov a fost numita in functia publica de inspector asistent in cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor, iar, incepand cu luna septembrie 2009, aceasta exercita functia publica de inspector asistent in cadrul Serviciului Juridic - Directia Regionala pentru Accize si Operatiuni Vamale Galati.

Simona Chirilov a fost informata despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza - de a fi asistata sau reprezentata de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluata a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1610 ori