Angajatii Metrorex ameninta cu greva pentru contractul colectiv de munca si chioscurile de la metrou

Vineri, 22 Septembrie 2017, ora 18:53
1020 citiri
Angajatii Metrorex ameninta cu greva pentru contractul colectiv de munca si chioscurile de la metrou
Foto: Arhiva Ziare.com

Aproximativ 400 de sindicalisti de la Metrou au pichetat, vineri, sediul Ministerului Transporturilor, amenintand cu greva generala daca nu se semneaza contractul colectiv de munca.

De asemenea, acestia s-au declarat nemultumiti si de faptul ca a fost anulat contractul de exploatare a spatiilor comerciale.

Presedintele Sindicatului Liber din Metrou (USLM), Ion Radoi, a declarat ca sindicalistii vor organiza o actiune similara in fata Guvernului la finalul lunii octombrie, existand posibilitatea sa se ajunga la greva generala, daca nu se va rezolva problema contractului colectiv de munca.

"Ne aflam in fata Ministerului Transporturilor, cu un pichet, din cauza ca nu s-a rezolvat - si nu se prevede a se rezolva - problema contractului colectiv de munca, un contract obligatoriu pentru toate institutiile statului. Iar asta, in urma faptului ca, in loc sa se suplimenteze cumva fondul (de exploatare - n.red.), care inseamna inclusiv fondul de salarii, tinand cont de dezvoltarea metroului, s-a diminuat cu 41 de milioane de lei.

Dupa care am avut surpriza sa se anuleze si acel contract de exploatare a spatiilor comerciale, care sunt mentinute de sindicat si care ofera o protectie sociala pentru salariati, de 27 de ani, pentru ca domnul secretar de stat care raspunde de aceasta unitate, de aceasta companie, Metrorex, a dorit sa anuleze acest contract. Sunt 1.200 de oameni, care, dupa 27 de ani, nu o sa mai aiba nicio activitate", a afirmat Ion Radoi.

Sindicalistii de la metrou au scandat lozinci, au fluierat din vuvuzele si au fluturat pancarte cu urmatoarele mesaje: "Cuc, daca nu esti istet, ramai doar un cuculet", "Titea, secretar de stat, transportul a ingropat", "PSD, ce faci de maine? Ne lasi fara paine?". ...citeste mai departe despre "Angajatii Metrorex ameninta cu greva pentru contractul colectiv de munca si chioscurile de la metrou" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Metrorex greva chioscuri , #Stiri Administratie