Angajatii din penitenciare refuza sa mai faca ore suplimentare si ameninta cu proteste

Sambata, 29 Iulie 2017, ora 15:00
1093 citiri
Angajatii din penitenciare refuza sa mai faca ore suplimentare si ameninta cu proteste

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor ameninta cu proteste si actiuni in justitie, precizand ca angajatii vor refuza efectuarea de ore suplimentare.

Sindicalistii sustin ca sefii din ANM si Ministerul Justitiei refuza dialogul pentru rezolvarea problemelor din inchisori.

"Incepem cu o campanie de informare a publicului in legatura cu prea multele probleme ale sistemului penitenciar si inexistenta implicare a sefilor de la justitie si penitenciare, continuam cu actiuni administrative si in justitie pentru a apara si promova drepturile si interesele angajatilor din penitenciare.

Intre timp, facem proteste in fata penitenciarelor, a ANP si a MJ, asa cum am mai facut. Nu ne oprim aici. Ii lovim si acolo unde-i doare mai mult decat la imagine, refuzam sa mai facem ore suplimentare si alte atributii decat cele specifice functiilor ocupate", anunta FSANP pe site-ul federatiei.

Sindicalistii sustin ca raman deschisi dialogului.

Intr-un comunicat transmis vineri, Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor sustinea ca Guvernul blocheaza investitiile in infrastructura penitenciarelor, "crescand deficitul de personal si impunand modificari de legislatie fara o minima evaluare prealabila de impact".

"Insusi ministrul justitiei, domnul Tudorel Toader, se dovedeste a fi neinteresat de rezolvarea problemelor din penitenciare, in ciuda faptului ca organizatiile sindicale din penitenciare i-au semnalat in repetate randuri situatia extrem de dificila.

Conform Ministerului Finantelor Publice, Guvernul se pregateste sa ciunteasca inca o data bugetul penitenciarelor cu suma de 57 de milioane de lei la proxima rectificare bugetara, in conditiile in care in anul 2017, bugetul Administratiei Nationale a Penitenciarelor a fost deja redus cu suma de 127 de milioane de lei fata de anul precedent, in pofida repetatelor declaratii politice ingrijorate de conditiile din penitenciare", transmit sindicalistii.

Sindicatul sustine ca Guvernul intarzie demararea lucrarilor de investitii in inchisori, suspendand si ocuparea functiilor vacante. ...citeste mai departe despre "Angajatii din penitenciare refuza sa mai faca ore suplimentare si ameninta cu proteste" pe Ziare.com

#proteste inchisori, #sindicate penitenciare proteste , #Stiri Administratie