„Tun” de proporții, dat de angajații unei bănci din România. Peste patru milioane de euro furați din conturile unui fond de pensii privat

Joi, 30 Iunie 2022, ora 08:22
673 citiri
„Tun” de proporții, dat de angajații unei bănci din România. Peste patru milioane de euro furați din conturile unui fond de pensii privat
Zeci de percheziţii au loc joi dimineaţă în Bucureşti şi în 12 judeţe FOTO Poliția Română

Zeci de perchezitii au loc joi dimineata in Bucuresti si in 12 judete, intr-un dosar de delapidare, in care doi angajati ai unei banci sunt suspectati ca si-ar fi insusit si folosit in interes personal peste 23 de milioane de lei (echivalentul a peste patru milioane de euro) din conturile unui fond privat de pensii, cu sprijinul unor apropiati si a 7 firme.

"Astazi, 30 iunie 2022, politistii Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti - Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice Sector 1, cu sprijinul Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, pune in aplicare 48 de mandate de perchezitie domiciliara, 80 de mandate de aducere si 32 de ordonante de ridicare inscrisuri la adrese din Bucuresti si judetele Ilfov, Teleorman, Constanta, Tulcea, Olt, Prahova, Dambovita, Sibiu, Brasov, Valcea, Vrancea si Gorj, intr-o cauza penala privind savarsirea infractiunii de delapidare", anunta IGPR.

Conform sursei citate, la inceputul lunii mai 2022, administratorii unui fond privat de pensii, asociat unei unitati bancare, au sesizat lipsa unor documente justificative pentru operatiuni de debitare a unor conturi de depozit, in cuantum de aproximativ 22 de milioane de lei.

In urma probatoriului administrat a reiesit faptul ca sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunilor de delapidare (726 acte materiale), complicitate la delapidare, fals intelectual, uz de fals si fals in declaratii, fapte ce au fost retinute in sarcina a 15 persoane fizice, dintre care doi angajati din cadrul unei unitatii bancare si mai multe persoane juridice.

Astfel, s-a retinut ca in perioada 2019-2022, doua persoane angajate in cadrul bancii, cu sprijinul unor apropiati si a 7 persoane juridice, si-ar fi insusit si folosit in interes personal suma de 23,5 milioane de lei, din conturile fondului privat de pensii.

Debitarea conturilor s-ar fi realizat atat prin transfer direct catre conturile banuitilor si ale celorlalte persoane fizice, cat si prin transfer catre conturile unor persoane juridice, sub forma unor plati pentru achizitii bunuri ori servicii fictive.

Actiunea beneficiaza de sprijinul mai multor subunitatii de politie din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului, precum si din partea inspecto ...citeste mai departe despre ""Tun" de proportii, dat de angajatii unei banci din Romania. Peste patru milioane de euro furati din conturile unui fond de pensii privat" pe Ziare.com

#perchezitii, #delapidare, #banca, #fond de pensii , #Stiri Administratie