Angajari fictive intr-o companie infiintata de Firea? Iata cati bani s-ar fi dus pe salarii nemeritate

Miercuri, 13 Februarie 2019, ora 14:38
1295 citiri

Doi salariati dintr-o companie municipala infiintata de Gabriela Firea ar fi fost, de fapt, angajati fictiv. Mai exact, acestia si-ar fi incasat salariile fara sa fi desfasurat, in schimb, vreo activiatate, se arata intr-un document intern al companiei ajuns in posesia ziaristilor de la Radio Europa Libera Romania.

Compania Municipala Tehnologia Infromatiei SA este una dintre cele 22 de societati infiintate de Gabriela Firea, teoretic, pentru a imbunatati calitatea administratiei Capitalei. Asa cum Ziare.com v-a informat deja, cel putin deocamdata, cele mai multe dintre aceste societati inregistreaza pierderi masive, nereusind sa castige nici macar o mica parte din cat cheltuiesc, anual, pe plata salariilor.

In acest context, Radio Europa Libera publica un raport pe care si l-ar asuma 4 din cei 7 membri ai Consiliului de Administratie al companiei si in care se arata ca exista suspicinea ca doi dintre salariati ar fi fost angajati doar cu numele in societate, pentru a-si incasa lefurile.

Cei doi ar fi Simona Valentina Butacu (38 de ani), consilier al primarului Gabriela Firea si Eugen-Radu Preda (50 de ani), fost jurnalist.

Mai exact, potrivit Radio Europa Libera, 4 dintre cei 7 membri ai CA sustin ca "Doamna Butacu Simona-Valentina pare a fi un angajat fictiv, deoarece nu am identificat niciun document care sa ateste ca isi desfasoara activitatea in societate sau in folosul societatii. La data verificarilor (...) am identificat un singur document inregistrat la SC CMTIB SA, respectiv cerere de angajare, sub numarul 20.04.2018".

Semnatarii aceluiasi document arata ca, prin plata drepturilor salariale catre Simona Valentina Butacu, "societatea este posibil sa fi fost prejudiciata, pana la data prezentei, cu peste 104.408 lei".

In acelasi raport, se mai arata ca postul pe care ar fi angajata Simona-Valentina Butacu, adica acela de "consilier institutii publice", nu ar exista in organigrama companiei.

In cazul lui Radu Preda - care a condus revista Saptamana Financiara - raportul arata ca "este posibil sa fi fost angajat fictiv, deoarece nu am putut identifica niciun document care sa ateste faptul ca acesta isi desfasoara activitatea in societate sau in folosul societatii".

In schimb, "domnului Radu-Eugen Preda i s-au achitat pana la data prezentei 'drepturi salariale' de peste 41.028 lei".

Ramane de vazut daca in urmatoarea sedinta a Adunarii Generale a Asociatilor (AGA) acest document va fi sau nu pus in discutie si daca informati ...citeste mai departe despre "Angajari fictive intr-o companie infiintata de Firea? Iata cati bani s-ar fi dus pe salarii nemeritate" pe Ziare.com

#angajari fictive companii municipale, #Gabriela Firea companii municipale, #Simona Butacu Radu PReda angajari fictive , #Stiri Administratie