Andrei Plesu: Sunt intr-un moment de depresie. Senzatia e de blocaj si deocamdata sunt foarte ingrijorat

Luni, 25 Iunie 2018, ora 14:27
1054 citiri

Romania nu este administrata asa cum trebuie si asta nu din motive ideologice sau dintr-o strategie neproductiva, ci pentru ca politica tarii se face pentru interese imediate si indemanari private, spune scriitorul si filosoful Andrei Plesu, care se si declara foarte ingrijorat.

"Sunt intr-un moment de depresie, nu am senzatia ca in momentul asta Romania e administrata cum trebuie, si nu e vorba despre ideologie sau strategie aici. Nu putem spune ca suntem dominati de o ideologie neproductiva si de o strategie ineficienta.

Nu, nu exista nicio ideologie, nu exista nicio strategie, exista interese imediate si indemanari cu orientare privata.

Iesirile in piata au efect intr-o tara normala, in care exista o democratie stabila si reactiva si care cand vede ca sunt in strada 10.000, 100.000 de oameni intelege sa reactioneze.

La noi chestia asta nu se produce. Senzatia e de blocaj si deocamdata sunt foarte ingrijorat", a explicat Andrei Plesu, prezent la dezbaterea "Intrebarile si nelinistile Europei", care a avut loc luni, in Sala de lectura a Facultatii de Litere din Bucuresti.

Scriitorul si-a exprimat astfel pesimismul, desi Mircea Dumitru, rectorul Universitatii Bucuresti, il prezentase drept un mare optimist.

"Daca reprezentantii Romaniei in forul european se numesc Grapini, Viorica Dancila, nu imi fac nicio iluzie", a spus Andrei Plesu, intrebat de Angela Cristea, seful Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, cum raspunde Romania nelinistilor Europei.

Citeste si Mesajul emotionant al lui Mihai Sora, transmis in Piata Victoriei: Sunt cu doi ani mai mare decat tara mea si ma doare sa vad ca tara mea sufera ...citeste mai departe despre "Andrei Plesu: Sunt intr-un moment de depresie. Senzatia e de blocaj si deocamdata sunt foarte ingrijorat" pe Ziare.com

#Plesu proteste , #Stiri Administratie