Andrei Plesu a fost audiat in dosarul Mineriadei: Eu nu pricep toata situatia de atunci

Joi, 12 Ianuarie 2017, ora 10:49
863 citiri
Andrei Plesu a fost audiat in dosarul Mineriadei: Eu nu pricep toata situatia de atunci
Foto: captura YouTube/TVR

Andrei Plesu, fost ministru al Culturii in Guvernul Petre Roman, s-a prezentat, joi, in premiera, la Parchetul General pentru a da declaratii in calitate de martor in dosarul Mineriadei, in care au fost pusi sub acuzare mai multi fosti demnitari pentru infractiuni contra umanitatii.

Inainte de intalnirea cu procurorii, Andrei Plesu le-a spus jurnalistilor ca a aflat despre venirea minerilor in Capitala in timp ce se ducea la minister, cand masina i-a fost oprita si perchezitionata de ei.

"Mi-am dat seama ca orasul e impanzit. Eu nu pricep toata situatia de atunci, in orice caz, ne-a costat foarte mult acel episod. Din cate imi aduc aminte, Guvernul nu se intrunea pentru orice", le-a spus Plesu jurnalistilor, facand referire la modul in care s-a luat decizia de a fi chemati minerii.

De asemenea, omul de cultura a reamintit faptul ca "singurul film documentar despre Piata si despre acel episod nefericit a fost finantat de Ministerul Culturii", minister pe care l-a ...citeste mai departe despre "Andrei Plesu a fost audiat in dosarul Mineriadei: Eu nu pricep toata situatia de atunci" pe Ziare.com

#Plesu audiat dosar Mineriada , #Stiri Administratie