Andrei Placinta s-a predat Politiei Timis pentru a executa pedeapsa de patru ani si jumatate de inchisoare

Marti, 05 Noiembrie 2013, ora 11:16
1280 citiri
Andrei Placinta s-a predat Politiei Timis pentru a executa pedeapsa de patru ani si jumatate de inchisoare
Andrei Placinta s-a predat politiei. Sursa foto: Evz.ro

Andrei Placinta, fiul fostei senatoare Sorina Placinta, s-a predat, marti dimineata, Politiei Timis fiind incarcerat in arestul institutiei, el fiind condamnat definitiv luni de ICCJ la patru ani si sase luni de inchisoare cu executare.

"Noi il vom transfera Penitenciarului Timisoara unde se va decide daca ramane aici sau va fi mutat intr-un alt stabiliment", a declarat, pentru Agerpres, Mirela Draghicioiu, purtator de cuvant al Politiei Timis.

Andrei Placinta, fiul fostei senatoare Sorina Placinta, a fost condamnat definitiv luni de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) la patru ani si sase luni de inchisoare cu executare, pentru ca in anul 2010 si-ar fi batut prietena si a trecut cu masina peste un barbat.

Instanta suprema i-a respins luni recursul lui Placinta si a mentinut decizia de condamnare data in martie 2013 de Curtea de Apel Bucuresti, pentru savarsirea infractiunilor de tentativa de omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice.

Procurorii au stabilit ca in seara zilei de 6 decembrie 2010, pe strada Berzei din Capitala, pe fondul unor neintelegeri cu prietena sa, Andrei Placinta a lovit-o pe fata si a deposedat-o de un telefon mobil, iar ulterior s-a urcat cu picioarele pe capota si plafonul autoturismului tinerei, pe care l-a deteriorat, indoind capota si spargand luneta.

In momentul in care in apararea fetei au intervenit doi barbati, Andrei Placinta, aflat la volanul unui autoturism marca Renault, s-a urcat de mai multe ori cu masina pe trotuar, cu intentia vadita de a-i lovi.

In aceste conditii, in timp ce incerca sa tina cu mainile de capota masinii, unul dintre barbati a cazut in fata autoturismului, iar Andrei Placinta, prin manevre succesive in fata si in spate, a trecut peste el, provocandu-i mai multe leziuni traumatice ce au determinat internarea la Spitalul Universitar de Urgenta - Bucuresti si au necesitat pentru vindecare 40-45 de zile de ingrijiri medicale.

Anchetatorii au mai stabilit ca un alt barbat, ramas neidentificat, a folosit un pistol cu bile de cauciuc, cu care a tras mai multe proiectile asupra lui Andrei Placinta, in incercarea de a determina incetarea actiunilor violente ale acestuia.

#inchisoare Andrei Placinta, #proces Andrei Placinta, #sentinta Andrei Placinta , #Stiri Administratie