Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ana Birchall l-a asigurat pe ambasadorul SUA ca Guvernul "sustine neconditionat lupta impotriva coruptiei"

Ana Birchall l-a asigurat pe ambasadorul SUA ca Guvernul "sustine neconditionat lupta impotriva coruptiei"
Ministrul interimar al Justitiei, Ana Birchall, s-a intalnit, marti, cu ambasadorul Statelor Unite in Romania, Hans Klemm, si l-a asigurat ca Guvernul sustine neconditionat lupta impotriva coruptiei, anunta Ministerul Justitiei.

"Suntem ferm si pe deplin angajati in directia continuarii eforturilor de consolidare a justitiei din Romania, inclusiv in ce priveste legislatia in domeniu, precum si in privinta continuarii si intaririi luptei anticoruptie, a luptei impotriva crimei organizate, a traficului de persoane si a activitatilor teroriste", a declarat Ana Birchall in cadrul intrevederii cu ambasadorul american, potrivit reprezentantilor Ministerului Justitiei.

Ea a subliniat importanta asigurarii unui echilibru intre eficienta actului de justitie si respectarea drepturilor omului.

"In acelasi timp, nu trebuie sa pierdem din vedere ca justitia se face in sala de judecata, exclusiv in baza probelor aflate la dosar. Este esential sa oferim institutiilor responsabile mijloacele si resursele necesare pentru a-si face datoria, un aspect important in acest sens fiind demersurile de recuperare a prejudiciilor. Doresc, in egala masura, sa subliniez importanta asigurarii unui echilibru intre eficienta actului de justitie si respectarea drepturilor fundamentale ale omului", a mai spus Ana Birchall.

Ministrul interimar al Justitiei i-a mai transmis oficialului american ca obiectivul Romaniei este de a iesi cat mai repede din Mecanismul de Cooperare si Verificare.

"Obiectivul nostru este de a iesi din Mecanismul de Cooperare si Verificare in cel mai scurt timp posibil, ca o confirmare a eforturilor depuse cu succes de catre Romania in ce priveste reformele din justitie, precum si tinand cont de faptul ca tara noastra a indeplinit majoritatea angajamentelor prevazute in cadrul acestui mecanism", a mentionat Birchall.

In context, oficialul roman a aratat ca Mecanismul nu trebuie sa devina un instrument politic care sa afecteze interesele tarii noastre, un exemplu relevant in acest sens fiind dosarul de aderare a Romaniei la spatiul Schengen, precizeaza Ministerul Justitiei.

In cadrul intrevederii, a fost subliniata importanta cooperarii cu SUA, ca principal partener strategic al Romaniei, cu un accent deosebit pe componenta de aparare si dimensiunea de securitate, inclusiv in domeniul securitatii cibernetice, mai arata reprezentantii ministerului.

Ambasadorul SUA s-a intalnit in ultima perioada, dupa declansarea protestelor, cu mai multi oficial ...citeste mai departe despre "Ana Birchall l-a asigurat pe ambasadorul SUA ca Guvernul "sustine neconditionat lupta impotriva coruptiei"" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 928 ori
Citeste mai multe despreintalnire Birchall Hans Klemm