Americanii fac o concesie pentru Turkish Airlines: Avioanele lor pot zbura cu laptopuri spre SUA

Miercuri, 05 Iulie 2017, ora 17:41
1337 citiri
Americanii fac o concesie pentru Turkish Airlines: Avioanele lor pot zbura cu laptopuri spre SUA
Foto: Arhiva Pixabay

Interdictia privind prezenta laptopurilor si tabletelor in avioanele care fac curse spre SUA a fost ridicata incepand de miercuri pentru aeronavele companiei Turkish Airlines.

"Dragi pasageri, bine ati venit la bordul zborurilor noastre cu destinatia Statele Unite. Prindeti-va centurile si bucurati-va de aparatele electronice personale", a scris Turkish Airlines pe Twitter in cursul noptii, transmite AFP.

Dear Passengers, #WelcomeOnBoard to our US-bound flight. Please fasten your seatbelts and enjoy your own electronic devices. pic.twitter.com/WbcZwNPhrf- Turkish Airlines (@TurkishAirlines) July 4, 2017

Potrivit agentiei private Dogan, pasagerii care s-au imbarcat pentru New York au constatat ca se puteau urca la bord cu aparatele electronice.

Duminica, administratia americana a comunicat ca a autorizat din nou prezenta laptopurilor la bordul avioanelor companiei Etihad, a Emiratelor Arabe Unite, prima care a beneficiat de ridicarea interdictiei instituite in luna martie.

SUA au anuntat atunci interzicerea de laptopuri, tablete si alte aparate electronice la bordul avioanelor care efectueaza curse directe din sapte tari arabe (Iordania, Egipt, Arabia Saudita, Kuweit, Qatar, Emiratele Arabe Unite si Maroc), precum si din Turcia, invocand un risc de atentate "teroriste".

Marea Britanie a luat o decizie similara ce vizeaza bagajul de mana al pasagerilor curselor aeriene provenind din Turcia, Liban, Iordania, Egipt, Tunisia si Arabia Saudita.

Interdictia a fost ridicata pentru Turkish Airlines in urma unei inspectii efectuate de o echipa americana si alta britanica, pentru a verifica gradul de conformare la normele internationale a masurilor de securitate de pe aeroportul Ataturk din Istanbul, singurul din Turcia care deserveste direct relatia cu SUA, a precizat marti ministrul turc al Transporturilor, Ahmet Arslan.

Aceste masuri de securitate au fost intarite prin punerea in functiune de tomografe si scanere puternice cu raze X pentru detectarea de explozivi, a explicat ministrul.

Directorul general al Turkish Airlines, Bilal Eksi, a anuntat miercuri dimineata pe Twitter ca se asteapta "in curand la ridicarea interdictiei si in privinta zborurilor spre Marea Britanie". ...citeste mai departe despre "Americanii fac o concesie pentru Turkish Airlines: Avioanele lor pot zbura cu laptopuri spre SUA" pe Ziare.com

#pasagerii Turkish Airlines, #interdictie laptopuri avion , #Stiri Administratie