Americanii ar putea construi elicoptere de lupta la Brasov

Miercuri, 13 Decembrie 2017, ora 12:17
1013 citiri
Americanii ar putea construi elicoptere de lupta la Brasov
Foto: Arhiva Facebook/Arhiva Bell Helicopters

Bell Helicopers si-ar putea muta linia de productie a elicopterelor din Texas la Brasov

La acest moment, autoritatile romane poarta negocieri cu Bell Helicopters. Americanii si-ar fi exprimat deja intentia de a produce la Brasov aeronave care sa intre ulterior in dotarea Armatei Romane, potrivit RRA, care citeaza surse militare.

Daca se va concretiza, proiectul ar putea reprezenta o noua etapa in dotarea Armatei Romane. Precedentele au fost: demararea procedurilor de achizitie a sistemelor anti-aeriene Patriot si decizia de construire a vehiculelor blindate Pirana 5 la Uzina Mecanica Bucuresti. In plus, Ministerul Aparatii Nationale a pregatit documentatia pentru constructia a patru corvete pe un santier naval din Romania, in urmatorii sapte ani.

Compania Bell Helicopters a fost infiintata in urma cu 82 de ani si a produs peste 40 de modele de elicoptere militare si civile. Aeronavele sale fac parte din dotarea Armatei SUA.

Batalia dintre SUA si Europa pentru inzestrarea armatei romane, castigata net de americani pana acumArmata isi face blindat nou la o fabrica din Romania. E prima comanda dupa 24 de ani ...citeste mai departe despre "Americanii ar putea construi elicoptere de lupta la Brasov" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Bell Helicopters fabrica Brasov, #mutare fabrica elicoptere Texas Brasov, #Armata Romana elicoptere Texas Brasov , #Stiri Administratie