Amenzi auto platite online si mai putine taxe - Guvernul a adoptat masurile de debirocratizare a administratiei

Marti, 28 Iunie 2016, ora 23:46
747 citiri
Amenzi auto platite online si mai putine taxe - Guvernul a adoptat masurile de debirocratizare a administratiei
Foto: Arhiva Ziare.com

Romanii se vor confrunta de acum cu mai putina birocratie, dupa ce Guvernul a adoptat marti mai multe masuri menite sa le faca viata mai usoara celor care, de exemplu, au de platit amenzi de circulatie.

Executivul a adoptat in sedinta de marti masurile de debirocratizare a administratiei anuntate de catre premierul Dacian Ciolos, printre care se numara scutirea de taxa de timbru pentru cartea de identitate, renuntarea la copiile legalizate si reducerea numarului de taxe pentru eliberarea unor documente.

De acum este posibila inclusiv plata online a amenzilor de circulatie, dar si inregistrarea video a examenului pentru obtinerea permisului de conducere.

Guvernul precizeaza ca cea mai mare parte a masurilor incluse in acest pachet raspund sugestiilor primite din partea cetatenilor pe platforma online de consultare publica maisimplu.gov.ro. S-au primit peste 3.300 de propuneri, fiind aproximativ 32.000 de persoane care au sustinut propunerile deja postate.

Multe dintre ...citeste mai departe despre "Amenzi auto platite online si mai putine taxe - Guvernul a adoptat masurile de debirocratizare a administratiei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#birocratie redusa, #amenzi auto online , #Stiri Administratie