Amendă de 14,5 milioane de euro pentru compania de termoficare din Timişoara pentru că nu a cumpărat certificatele de poluare

Marti, 17 Mai 2022, ora 13:42
1249 citiri

Administraţia Fondului de Mediu a transmis companiei de termoficare din Timişoara, Colterm, o amendă în valoare de 14,5 miliane de euro pentru neachizitionarea, până la dată de 30 aprilie a certificatelor de poluare aferente anului 2021.

Prefectul judeţului Timiş, Mihai Ritivoiu, a anunţat marţi, 17 mai, într-o conferinţă de presă, că amenda a fost dată în urmă cu câteva zile.

"S-a dat amendă la Colterm, zilele trecute, acum o săptămâna cred", a declarat Mihai Ritivoiu.

Potrivit prefectului de Timiş, amenda este în valoare exactă de 71.862.221 lei şi a fost transmisă prin Poştă, de către Administraţia Fondului de Mediu, acesta fiind motivul pentru care încă nu a ajuns la Colterm, însă Prefectura Timiş a fost anunţată de acest demers.

Colterm a primit această amendă pentru neachizitionarea unei părţi din certificatele de emisii de gaze cu efect de seră pe care era obligată să le cumpere, aferente anului trecut. Nici în urmă cu un an Colterm nu a cumpărat aceste certificate pentru anul anterior, iar atunci AFM a amendat Colterm cu 21 milioane de euro.

Amenda de 21 milioane de euro a fost contestată în instanţa, iar noua amendă va fi şi ea contestată, după cum anunţase anterior primarul Dominic Fritz.

Cele două amenzi se adaugă unor datorii de peste 300 de milioane de lei pe care Colterm, societate aflată în insolvenţă, îi are la diferiţi furnizori. ...citeste mai departe despre "Amendă de 14,5 milioane de euro pentru compania de termoficare din Timişoara pentru că nu a cumpărat certificatele de poluare" pe Ziare.com

#amenda uriasa, #companie, #termoficare, #Timisoara, #certificate, #poluare , #Stiri Administratie