Ambasadorul SUA l-a chemat pe Tudorel Toader la o discutie despre modificarea Legilor Justitiei

Duminica, 03 Septembrie 2017, ora 15:36
1309 citiri
Ambasadorul SUA l-a chemat pe Tudorel Toader la o discutie despre modificarea Legilor Justitiei
Foto: Ambasada Americana in Romania

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, va avea, marti dimineata, o intalnire cu ministrul Justitiei, Tudorel Toader. Discutiile au loc la solicitarea ambasadorului.

Solicitarea ambasadorului SUA vine dupa ce ambasada a afirmat, referindu-se la propunerile de modificare a Legilor Justitiei, ca SUA au luat la cunostinta de acestea cu ingrijorare pentru independenta sistemului judiciar si ca statul de drept are nevoie de un sistem judiciar puternic si independent.

Contactat de Mediafax, ministrul Justitiei a confirmat intalnirea, care ar urma sa aiba loc la sediul ministerului.

"Parteneriatul Strategic dintre Statele Unite ale Americii si Romania se bazeaza pe angajamentul fata de valorile democratice, buna guvernare si consolidarea statului de drept intrucat acestea sunt fundamentul pentru cresterea securitatii si prosperitatii noastre comune.

Instaurarea ferma a statului de drept are nevoie de un sistem judiciar puternic si independent, precum si de procurori independenti care pot urmari activitatile infractionale fara imixtiuni politice sau limitari ale actului legal de justitie", se arata in declaratia ambasadei Statelor Unite privind propunerile facute de catre ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

Ulterior, presedintele Camerei Deputatilor, liderul PSD Liviu Dragnea, a declarat, joi, la Arad, ca este ingrijorat de faptul ca "niste ambasadori" in Romania isi permit sa ne interzica si dreptul de a incepe dezbaterea privind Legile Justitiei, el aratand ca urmeaza sa ni se interzica dreptul de a gandi.

Tudorel Toader cere Ambasadei SUA sa isi "motiveze" ingrijorarile cu privire la modificarile Legilor Justitiei

Maior spune ca declaratiile politicienilor romani dupa reactia Ambasadei SUA la modificarile Legilor Justitiei strica dialogul

Tariceanu spune ca e profund dezamagit de atitudinea Ambasadei americane: Nu vede ca exista excese in justitie ...citeste mai departe despre "Ambasadorul SUA l-a chemat pe Tudorel Toader la o discutie despre modificarea Legilor Justitiei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Hans Klemm intalnire Tudorel Toader, #ambasador SUA intalnire ministrul Justitiei, #Hans Kelmm legi justitie , #Stiri Administratie