Ambasadorul SUA, despre regele Mihai: Ar fi greu sa identific un roman mai curajos si mai patriot

Miercuri, 06 Decembrie 2017, ora 14:44
1042 citiri
Ambasadorul SUA, despre regele Mihai: Ar fi greu sa identific un roman mai curajos si mai patriot
Foto: Arhiva Ziare.com

Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite in Romania, a dorit sa exprime condoleantele sale celor care l-au admirat pe Regele Mihai I al Romaniei.

"Vreau sa exprim condoleantele mele si simpatia mea fata de cei care l-au admirat pe Regele Mihai al Romaniei. In secolele care au trecut au fost multe acte de curaj ale multor romani, dar daca ne uitam adanc la perioada anilor 1944 - 1947 cred ca ar fi fost greu sa identific un alt roman care a fost mai curajos, mai determinat si mai patriot decat regele Mihai pentru rolul pe care l-a avut in august 1944 si efortul sau pentru o asigura o Romanie libera si sa puna o granita in calea consolidarii comunismului dupa incheierea ostilitatilor din 1945. Nu as putea spune ca a fost un efort unic, dar cu siguranta, contributia sa la acel efort a fost cu siguranta exemplara si multi au admirat aceasta parte a istoriei", a mai spus Klemm.

La scurt timp dupa mesajul reprezentantului diplomatic al Statelor Unite la Bucuresti, Ambasada SUA a trasmis un mesaj in care elogiaza rolul regelui Mihai in victoria din cel de-Al Doilea Razboi Mondial si serviciile aduse Fortelor Aliate.

"Ambasada Statelor Unite ale Americii transmite condoleantele sale poporului roman la moartea Majestatii Sale Regele Mihai I al Romaniei. Rolul sau in victoria din cel de-Al Doilea Razboi Mondial si serviciile sale aduse Fortelor Aliate au fost recunoscute de Guvernul Statelor Unite ale Americii care, in 1946, i-a acordat Majestatii Sale Legiunea de Merit. Patriotismul Majestatii Sale Mihai I, dragostea sa pentru Romania si daruirea sa pentru poporul roman vor dainui permanent".

Ambasadorul Klemm participa la dezbaterea "Preparing for the 21st century threats" de la Facultatea de Studii Europene a Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca. La inceputul discutiilor s-a tinut un moment de reculegere in memoria Regelui Mihai I.

Ambasadorul UK: Regele Mihai, o figura foarte importanta in istoria noastra comunaCasa Regala a anuntat oficial programul funeraliilor regelui MihaiMoartea regelui Mihai, in presa internationalaRegele a murit. Ce inseamna zilele de doliu nationalJean-Claude Juncker, despre regele Mihai: As vrea sa aduc un omagiu deosebit rolului sau in promovarea aderarii Romaniei la UEReactii politice la moartea regelui Mihai: Proteste amanate si initiative controversate ...citeste mai departe despre "Ambasadorul SUA, despre regele Mihai: Ar fi greu sa identific un roman mai curajos si mai patriot" pe Ziare.com

#regele mihai murit, #Hans Klemm ambasador SUA , #Stiri Administratie