Ambasada Canadei sustine DNA: Are un rol esential pentru Romania, face progrese in ciuda rezistentei unora

Joi, 26 Ianuarie 2017, ora 18:28
5432 citiri
Ambasada Canadei sustine DNA: Are un rol esential pentru Romania, face progrese in ciuda rezistentei unora
Foto: Arhiva Ziare.com

Ambasadorul Canadei la Bucuresti, Kevin Hamilton, s-a intalnit, joi, cu procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, careia i-a dat asigurari ca tara sa va sprijini activitatea institutiei pe care o conduce si va manifesta un "interes activ" fata de lupta impotriva coruptiei din Romania.

Intr-un comunicat remis presei de Ambasada Canadei este subliniat faptul ca DNA are un rol esential in Romania.

"In cadrul unei intalniri foarte productive, am analizat modalitatile prin care Canada poate sprijini activitatea DNA, inclusiv prin furnizarea de expertiza tehnica si juridica (...) In orice societate democratica, cetatenii se bazeaza pe existenta unor institutii de incredere care protejeaza statul de drept si care lucreaza pentru a se asigura ca persoanele publice care se angajeaza in practici corupte sunt trase la raspundere. In acest sens, DNA are un rol esential pentru Romania", arata sursa citata.

De asemenea, ambasadorul Hamilton a declarat ca este "incurajat de progresul inregistrat de DNA, in ciuda circumstantelor dificile cu care se confrunta si a unei rezistente active din partea unora".

"Rapoartele emise in ultimele zile de catre Transparency International si Comisia Europeana arata imbunatatiri semnificative inregistrate pe parcursul anului trecut. Canada spera si se asteapta ca aceasta tendinta sa continue", se precizeaza in comunicatul Ambasadei Canadei in Romania.

Totodata, ambasadorul Kevin Hamilton a dat asigurari ca, "in calitate de prieten, partener si aliat al Romaniei, Canada va continua sa manifeste un interes activ fata de activitatea DNA si fata de lupta impotriva coruptiei in aceasta tara".

"Romanii merita integritate sporita din partea institutiilor, a functionarilor publici si din partea reprezentantilor lor alesi" a conchis Ambasadorul Hamilton, conform sursei citate.

Transparency International: Romania se afla pe locul 57 in lume din punct de vedere al coruptieiRaportul MCV critica ordonantele pe Justitie: Ar fi o provocare majora la adresa independentei DNA si ar atrage reevaluarea progreselor realizate ...citeste mai departe despre "Ambasada Canadei sustine DNA: Are un rol esential pentru Romania, face progrese in ciuda rezistentei unora" pe Ziare.com

#intalnire Ambasada Canadei DNA , #Stiri Administratie