Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Lista completă cu ajutoare financiare din 2023: Vouchere energetice, tichete sociale, bani în mână

Lista completă cu ajutoare financiare din 2023: Vouchere energetice, tichete sociale, bani în mână

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a pregătit măsuri de sprijinire a categoriilor sociale vulnerabile.

Potrivit MIPE, în acest an se vor acorda mai multe ajutoare persoanelor cu venituri reduse. Mai exact, în 2023 se vor acorda:

1.400 de lei pentru a sprijini plata facturilor la energie. Suma se acordă în două tranșe egale, de 700 de lei, în februarie și septembrie;șase noi tranșe de 250 de lei pentru achiziția de alimente și mese calde, de care vor beneficia 2,4 milioane de persoane. Beneficiari sunt, în acest caz, pensionarii, persoanele cu handicap și familiile, inclusiv cele monoparentale, ce au venituri mici și persoanele care primesc ajutor social și cele fără adăpost;preșcolarii și elevii din medii defavorizate vor primi vouchere pentru rechizite și îmbrăcăminte;peste 1,18 milioane de români vor primi un nou pachet de 24 kg cu ajutoare alimentare;vor fi acordate vouchere pentru reziliență socială pentru repararea locuințelor și pentru achiziția de electrocasnice;persoanele cu dizabilități vor primi vouchere pentru a și procura echipamente asistive care să le îmbunătățească viața și să le dea, totodată, șansa la o activitate remunerată;mamele și copiii nou-născuți din categoriile cele mai defavorizate vor primi sprijin în valoare de 2.000 lei pentru trusouri, în primele trei luni de la nașterea copiilor, prin tichete sociale pe suport electronic, potrivit bizbrasov.ro ...citeste mai departe despre "Lista completă cu ajutoare financiare din 2023: Vouchere energetice, tichete sociale, bani în mână" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 473 ori
Citeste mai multe desprevouchere energie card ajutor financiar