Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ai sau nu nevoie de autorizatie de securitate la incendiu? ISU a lansat o aplicatie prin care poti sa afli

Ai sau nu nevoie de autorizatie de securitate la incendiu? ISU a lansat o aplicatie prin care poti sa afli
Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta a lansat o aplicatie online prin intermediul careia cei interesati pot afla daca este sau nu necesara obtinerea avizului/autorizatiei de securitate la incendiu.

Astfel, cu ajutorul ghidul postat pe site-ul IGSU (http://www.ijsunt.ro/ghid/), proprietarii sau beneficiarii diferitelor tipuri de constructii au posibilitatea de a verifica daca acestea se incadreaza in categoriile de constructii care se supun acestor procese de avizare - autorizare, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Tot ce trebuie sa faca este sa raspunda unor intrebari cuprinse in aplicatie, iar dupa parcurgerea tuturor pasilor vor afla care sunt documentele necesare in vederea avizarii sau autorizarii, in functie de tipul si categoria constructiei.

Totodata, aplicatia ofera informatii legate de documentatia ce trebuie depusa in vederea emiterii, de catre inspectoratele judetene pentru situatii de urgenta si cel al Bucuresti - Ilfov, a acestor acte administrative.

Amintim ca Guvernul a decis, in august 2016, extinderea termenului pentru obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu cu 6 luni, de la 31 decembrie 2016 la 30 iunie 2017, pentru a oferi suficient timp tuturor prioprietarilor sa obtina actele necesare.

Pana la data obtinerii autorizatiei de securitate la incendiu, raspunderea pentru functionarea constructiilor si amenajarilor din punct de vedere al asigurarii cerintei de securitate la incendiu ramane in exclusivitate beneficiarilor investitiilor, anunta atunci Guvernul.

Pe timpul controalelor de prevenire, personalul ISU poate opri functionarea constructiilor si amenajarilor daca va constata incalcarea grava a cerintei de securitate la incendiu.

Pe 3 noiembrie 2015, la cateva zile dupa incendiul din clubul Colectiv, Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta care prevede ca Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) poate sigila un punct de lucru al unui operator economic daca se constata ca sunt incalcate reglementarile privind siguranta la incendiu. ...citeste mai departe despre "Ai sau nu nevoie de autorizatie de securitate la incendiu? ISU a lansat o aplicatie prin care poti sa afli" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 884 ori