Agricultura Romaniei, distrusa in mod intentionat?

Miercuri, 16 Noiembrie 2011, ora 15:35
1841 citiri
Agricultura Romaniei, distrusa in mod intentionat?

Economia romaneasca a inregistrat o crestere de 4,5% in trimestrul trei al anului, motorul acestei evolutii fiind agricultura, care a inregistrat o productie record. In ciuda potentialului enorm pe care acest sector il are, rezultatele pozitive nu s-au datorat unui plan elaborat de investitii, fiscalitate sau facilitati, ci doar unui factor imprevizibil: vremea.

Dragos Frumosu, presedintele Federatiei Sindicale din Industria Alimentara crede ca, in ciuda rezultatelor exceptionale din 2011, Romania sta cel mai prost, din toate punctele de vedere, in comparatie cu statele vecine, criticand, de asemenea, felul in care s-a distrus cercetarea agricola in tara noastra.

Frumosu prognozeaza o crestere de 4-7% a preturilor alimentelor, pentru 2012, si isi explica lipsa de interes pentru domeniul care poate sustine, iata, o crestere economica record, printr-o motivatie pe cat de sincera, pe atat de intriganta: rea-intentie.

Citeste mai multe despre Agricultura Romaniei, distrusa in mod intentionat? pe Ziare.com

Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
România urcă o poziție în clasamentul european al produsului intern brut per cap de locuitor. Astfel, România depășește Ungaria și ajunge la 78% din media europeană, după o creștere cu...
#agricultura romania, #crestere economica, #pret alimente , #Stiri Administratie