AFP: Romania a promis sa accepte cel putin de 10 ori mai multi refugiati decat in 2015

Miercuri, 21 Septembrie 2016, ora 13:59
1266 citiri
AFP: Romania a promis sa accepte cel putin de 10 ori mai multi refugiati decat in 2015
Foto: Arhiva Ziare.com/Anca Magurean

Romania si alte sase tari europene au promis sa accepte cel putin de zece ori mai multi refugiati decat in anul 2015, au declarat oficiali americani citati de AFP.

Anuntul vine in conditiile in care presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a declarat marti ca 50 de state ale lumii si-au luat angajamentul sa dubleze, pana la sfarsitul anului, numarul de refugiati primiti, ajungand in total la 360.000.

Presedintele SUA a spus in fata lideriilor lumii de la Adunarea Generala a Natiunilor Unite de la Washington ca printre cele 50 de state care si-au luat un asemenea angajament se numara Canada si Germania.

Intre timp, reprezentantii Natiunilor Unite sustin ca pana la 21 de milioane de migranti din intreaga lume si-au parasit locuintele din cauza ciocnirilor sangeroase si a persecutiei.

Pana la 9 milioane de persoane si-au pierdut locuintele doar din cauza lungului razboi sirian, care a fortat 4 milioane de migranti sa se indrepte spre statele ...citeste mai departe despre "AFP: Romania a promis sa accepte cel putin de 10 ori mai multi refugiati decat in 2015" pe Ziare.com

#refugiati Romania 2016 , #Stiri Administratie