Adrian Nastase ar putea fi eliberat astazi din penitenciar

Marti, 12 Februarie 2013, ora 08:31
1821 citiri
Adrian Nastase ar putea fi eliberat astazi din penitenciar

Judecatoria Sectorului 4 ia in discutie marti solicitarea de eliberare din inchisoare a fostului premier Adrian Nastase, condamnat in dosarul "Trofeul calitatii", dupa ce acesta a primit aviz favorabil din partea Comisiei de eliberari conditionate de la Penitenciarul Jilava.

Decizia de marti a Judecatoriei Sectorului 4 poate fi atacata cu recurs atat de fostul premier, cat si de Parchet.

Comisia de eliberari conditionate de la Penitenciarul Jilava a dat aviz pozitiv pe 4 ianuarie in cazul lui Adrian Nastase, constatand ca s-a implinit termenul de o treime din pedeapsa, fiind luate in calcul si activitatile desfasurate de fostul premier, precum si faptul ca acesta a publicat trei carti.

Ioan Cazacu, avocatul lui Adrian Nastase, a declarat, marti dimineata, ca teoretic Adrian Nastase ar putea fi eliberat din penitenciar chiar in cursul zilei de astazi.

"Adrian Nastase ar putea parasi penitenciarul astazi, daca judecatorul ii aproba cererea de eliberare astazi", a spus avocatul.

In cazul unui aviz favorabil din partea judecatorului, procurorii au la dispozitie trei zile pentru a face recurs.

Purtatorul de cuvant al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), Georgiana Gherman, a precizat, pe 9 ianuarie, ca potrivit reglementarilor in vigoare si in urma lucrarii redactate de Adrian Nastase fostului premier i-au fost scazute din pedeapsa 45 de zile de detentie.

De asemenea Georgiana Gherman a spus ca potrivit Codului penal persoanele in varsta de peste 60 de ani pot fi eliberate conditionat dupa executarea unei treimi din durata pedepsei privative de libertate.

Purtatorul de cuvant al ANP a mai afirmat ca avizul Comisiei de eliberare conditionata din cadrul penitenciarului Bucuresti-Jilava a fost transmis instantei de judecata alaturi de celelalte documente necesare eliberarii conditionate a fostului premier.

Adrian Nastase a fost condamnat pe 20 iunie 2012 la doi ani de inchisoare.

#Adrian Nastase eliberare penitenciar, #Adrian Nastase inchisoare, #Adrian Nastase eliberare inchisoare , #Stiri Administratie