Actrita bagata in duba la Cluj: Jandarmeria spune ca tanara savarsea "acte de tulburare" si ca, de fapt, a protejat-o

Sambata, 01 Iulie 2017, ora 21:32
1398 citiri
Actrita bagata in duba la Cluj: Jandarmeria spune ca tanara savarsea "acte de tulburare" si ca, de fapt, a protejat-o
Foto: Facebook/Jandarmeria Romana

Dupa incidentul de sambata de la mitingul pentru sustinerea "familiei traditionale", cand o tanara a fost ridicata de jandarmi cu duba pe motiv ca deranja desfasurarea evenimentului, Jandarmeria a anuntat ca se fac "verificari privind posibila incalcare a prevederilor legii privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice".

La randul ei, tanara explica, intr-un mesaj pe Facebook, ca nu a vrut sa incite la violenta si s-a aratat contrariata de interventia in forta a jandarmilor.

Intr-un comunicat care incepe cu formularea "JANDARMERIA - O FORTA PENTRU SIGURANTA TA", Jandarmeria arata ca "o persoana de sex feminin s-a deplasat cu o bicicleta in imediata apropiere a locului in care organizatorii tineau un discurs, trecand la adresarea unor cuvinte si expresii de contestare a legitimitatii desfasurarii adunarii publice, fapt ce a provocat intreruperea acesteia".

Potrivit fortelor de ordine, tanara savarsea "acte de tulburare" si a refuzat sa plece din piata.

"Pentru evitarea unei posibile stari conflictuale cu participantii la adunarea publica, a fost condusa de catre un echipaj de jandarmi la sediul Sectiei 2 Politie, unde s-a procedat la legitimarea acesteia si stabilirea identitatii, precum si efectuarea de verificari privind posibila incalcare a prevederilor Legii nr. 60/1991 privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice", se arata in comunicat.

Jandarmeria Romana explica pe Facebook ca numarul mare de jandarmi din jurul femeii a existat pentru a o proteja.

"Numarul mare de jandarmi din jurul femeii, care a creat imaginea de interventie disproportionata, a fost de fapt o decizie a comandantului actiunii de protejare a femeii, intrucat o parte dintre manifestantii prezenti la adunarea publica, indignati de atitudinea persoanei respective, incepusera sa se exprime vehement, folosind chiar injurii la adresa acesteia si existand riscul iminent ca femeia sa fie agresata fizic.

In acel moment tensionat, ce putea escalada spre violenta, comandantul dispozitivului a suplimentat numarul jandarmilor pentru a crea un cordon de protectie in jurul ei. Ulterior, ca o masura preventiva si pentru a o proteja pe femeie s-a luat decizie ca aceasta sa fie ridicata de pe trotuar si condusa la masina de interventie a jandarmeriei", sustin jandarmii.

Cum explica tanara intreaga situatie

La randul ei, tanara, care se numeste Oana Mardare, a postat un mesaj pe Facebook in care explica faptul ca a mers in piata pentru a intelege mai bine p ...citeste mai departe despre "Actrita bagata in duba la Cluj: Jandarmeria spune ca tanara savarsea "acte de tulburare" si ca, de fapt, a protejat-o" pe Ziare.com

#actrita jandarmi duba Cluj, #actrita jandarmi duba mars, #mars gay Cluj , #Stiri Administratie