Abuzurile comise la mitingurile PSD sunt in atentia magistratilor: Sa nu creada cineva ca nu vedem toate astea

Duminica, 19 Mai 2019, ora 17:20
1218 citiri
Abuzurile comise la mitingurile PSD sunt in atentia magistratilor: Sa nu creada cineva ca nu vedem toate astea
Foto: captura video Rezistenta TV

Abuzurile comise de institutiile statului la mitingurile PSD din ultimele zile au atras atentia publicului, dar si a magistratilor, care vorbesc despre incalcari ale Constitutiei si ale drepturilor omului.

"Oameni sanctionati pentru postari pe FB sau lasere pe cladiri, oameni amenintati cu dosare penale daca ies la proteste, oameni care au accesul interzis in orase daca nu striga pentru unii, oameni bagati in dube daca striga impotriva altora - sa nu creada cineva ca noi, magistratii, nu vedem toate astea si nu intelegem ce se intampla in Romania. Doar ca statutul nu ne permite sa comentam public.

Insa ne vom bate ca DREPTURILE OMULUI sa fie respectate, caci numai asa poate fi protejata LIBERTATEA, aceasta fiind valoarea suprema ce sta la baza DEMOCRATIEI. Iar cat timp JUSTITIA va fi independenta, oamenii pot fi siguri ca drepturile lor legitime vor fi ocrotite, iar abuzurile vor fi sanctionate.

Iata, si de asta voi iesi la vot si la referendum voi vota DA la cele doua intrebari: este un DA pentru justitie si un DA pentru continuarea luptei impotriva coruptiei", a scris duminica pe Facebook judecatorul Cristi Danilet, de la Tribunalul Cluj.

Reactia sa vine dupa ce, vineri, mai multi protestatari pasnici au fost ridicati de fortele de ordine la Topoloveni, pentru a nu-l deranja pe Liviu Dragnea, iar duminica orasul Targoviste a fost blocat complet de un alt miting al PSD.

Val de abuzuri comise de jandarmi la Topoloveni, din cauza lui Dragnea: "Au gresit penal si acum cauta justificari"

Despre evenimentele de duminica, cand politia a blocat 14 strazi din Targoviste, pentru mitingul PSD, iar cetatenilor li s-a interzis sa tranziteze orasul, a scris pe Facebook si Antonia Diaconu, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Pitesti si fost prim-procuror al Parchetelor de pe langa Judecatoria Pitesti si Judecatoria Topoloveni.

Masuri fara precedent la mitingul PSD: strazi inchise pentru locuitorii orasului, un numar impresionant de forte de ordine si acces in zona mitingului pe baza listelor PSD

"Fiecare dintre noi avem dreptul la libera circulatie conform legislatiei interne si internationale. Este adevarat, acesta poate fi limitat, dar in conditii destul de restranse, clar stabilite si de obicei, aceste restrictii se iau tot in interesul cetateanului, cum ar fi de exemplu in caz de calamitate naturala sau alte incidente majore, cand accesul publicului intr-o anumita zona mai extinsa sau nu, se interzice pentru a se preveni noi in ...citeste mai departe despre "Abuzurile comise la mitingurile PSD sunt in atentia magistratilor: Sa nu creada cineva ca nu vedem toate astea" pe Ziare.com

#Cristi Danilet, #Antonia Diaconu, #proteste magistrati , #Stiri Administratie