Aberatia zilei: Tichia de margaritar a Gabrielei Firea - statia RATB cu iarba pe acoperis intru depoluarea Bucurestiului

Vineri, 08 Septembrie 2017, ora 14:32
909 citiri
Aberatia zilei: Tichia de margaritar a Gabrielei Firea - statia RATB cu iarba pe acoperis intru depoluarea Bucurestiului
Foto: captura video Youtube/ Recorder

Un mare eveniment a avut loc joi la kilometrul zero al Bucurestiului, in Piata Sfantul Gheorghe, in prezenta primarului Capitalei, Gabriela Firea.

Politistii au blocat circulatia in zona pentru siguranta edilului, care a venit insotita de alai de parteneri privati si din media. Curiosii care au vrut sa vada pentru ce au asteptat zeci de minute blocati in trafic in Pasajul de la Piata Unirii au trebuit insa sa caute bine pana cand au identificat grandiosul obiectiv proaspat inaugurat - un covor de muschi verde cocotat pe acoperisul statiei RATB.

Firea & partenerii s-au intrecut in discursuri, laude si promisiuni despre cum vor ajuta statiile cu acoperisuri verzi bucurestenii sa respire un aer mai curat. Astfel a rasunat la microfon sa se auda in toata piata ca 3 metri patrati de vegetatie "la inaltime" asigura oxigenul pentru un om. Cum un refugiu presupune in jur de 25 de metri patrati de muschi si din toate statiile RATB "numa'" 34 sunt norocoase, la un calcul simplu marea inverzire va produce aer pentru 300 de suflete.

Desi este o investitie privata, Primaria punand la dispozitie doar statiile (cele 34 putem sa presupunem ca sunt cele care nu risca sa se prabuseasca pe calatori in viitorul apropiat), Firea nu s-a sfiit sa-si treaca proiectul la "realizari in timpul mandatului".

"Proiectul de astazi este unul special, pentru ca se refera la viata noastra, la sanatatea noastra, la ceea ce lasam in urma la final de mandat (??!??) ", a spus ea, dupa cum au remarcat jurnalistii de la Recorder.ro.

Si daca tot ajunsese la microfon sa le prezinte cetatenilor aceasta inovatie, edilul nu a ratat prilejul sa-si reia (pentru a cata oara?!) si promisiunile despre cumpararea de autobuze, troleibuze si tramvaie electrice, 100 de bucati de fiecare. "Intr-o perioada foarte scurta de timp vom lansa licitatia", a spus Firea, mecanic deja. Nici ea nu parea ca mai crede.

Nu s-a oprit aici si a anuntat ca a regandit chiar si banda unica pentru mijloacele de transport in comun, pe care a testat-o in primavara pe nervii, timpul si banii bucurestenilor. Si cum se gandea ea cum sa faca sa nu mai muste o banda din sosele si-a dat seama ca tramvaiul are propria-i banda unica, asa ca de ce sa nu o imparta cu fratele sau autobuzul.

Acum nu a dus prezentarea pana la capat si n-am inteles daca autobuzele vor avea si statii comune cu tramvaiele sau vor croseta printre soferi ca sa preia si sa lase sa coboare calatorii.

Dar am divagat de la subiectul principal - t ...citeste mai departe despre "Aberatia zilei: Tichia de margaritar a Gabrielei Firea - statia RATB cu iarba pe acoperis intru depoluarea Bucurestiului" pe Ziare.com

#iarba verde acoperis statie RATB, #Firea iarba acoperis statie RATB, #statii RATB ruginite , #Stiri Administratie