A murit fondatorul Ikea. Povestea miliardarului care a inceput sa-si ridice imperiul la 17 ani

Duminica, 28 Ianuarie 2018, ora 16:12
1986 citiri
A murit fondatorul Ikea. Povestea miliardarului care a inceput sa-si ridice imperiul la 17 ani
Foto: Arhiva Facebook/Ingvar Kamprad

Fondatorul Ikea, miliardarul Ingvar Kamprad, a decedat la varsta de 91 de ani, a anuntat duminica compania suedeza de mobila infiintata in urma cu jumatate de secol si renumita astazi in lumea intreaga.

Kamprad a fondat Ikea in 1943 pe cand avea doar 17 ani, dar a cunoscut succesul abia in 1956 cand compania a initiat vanzarea de mobila neasamblata.

Ideea i-a venit lui Kamprad pe cand privea la un angajat in timp ce demonta picioarele unei mese pentru a incapea in masina unui client si si-a dat seama ca economisirea spatiului inseamna economisirea banilor.

In prezent, Ikea se apropie de venituri anuale de 50 de miliarde de euro.

"Unul dintre cei mai mari antreprenori ai secolului al XX-lea, Ingvar Kamprad a incetat din viata impacat, la domiciliul sau din Smaland, Suedia, in ziua de 27 ianuarie", a precizat compania.

Nascut la 30 martie 1926, in sudul Suediei, Kamprad a inceput prin a vinde chibrituri vecinilor pe cand avea cinci ani. In scurt timp si-a diversificat gama de produse cu seminte, decoratii de Craciun, creioane si pixuri.

Citeste mai departe despre "A murit fondatorul Ikea. Povestea miliardarului care a inceput sa-si ridice imperiul la 17 ani" pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ingvar Kamprad Ikea murit, #poveste suedez IKEA Ingvar Kamprad , #Stiri Administratie