A fost depus denunt si pe numele lui Dragnea pentru ordonanta Iordache. Ministerul Justitiei: DNA ne-a cerut documente, e o grava imixtiune

Joi, 02 Februarie 2017, ora 11:32
5597 citiri
A fost depus denunt si pe numele lui Dragnea pentru ordonanta Iordache. Ministerul Justitiei: DNA ne-a cerut documente, e o grava imixtiune
Foto: Arhiva Ziare.com

Mihai Politeanu, membru al asociatiei Initiativa Romania, a fost audiat, miercuri, la DNA.

Audierea are loc dupa ce Politeanu si doi colegi de-ai sai au depus un denunt penal la DNA, in care ii acuza pe premierul Sorin Grindeanu si pe ministrul Justitiei, Florin Iordache, de favorizarea faptuitorului si de prezentarea cu rea-credinta de date inexacte Parlamentului sau presedintelui Romaniei.

Politeanu a anuntat, joi, ca la audierea de miercuri a facut si o cerere pentru cercetarea penala a lui Liviu Dragnea.

"Ieri, 1 februarie 2017, am fost chemat la Directia Nationala Anticoruptie, unde am fost audiat in legatura cu denuntul penal (...) Am decis sa depun o completare la denuntul penal in vederea efectuarii de cercetari penale impotriva presedintelui PSD pentru comiterea infractiunii prevazute la art. 13 din Legea 78/2000:

'Fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite'", a scris Politeanu pe Facebook, intr-un mesaj intitulat "Audiere la DNA si completare denunt penal Dragnea Liviu".

Ministerul Justitiei: Declansarea anchetei DNA e o grava imixtiune in activitatea puterii executive

La randul sau, Ministerul Justitiei informeaza joi ca DNA a solicitat institutiei inscrisuri legate de elaborarea si emiterea OUG de modificare a Codurilor Penale.

Institutia condusa de Florin Iordache sustine ca "declansarea unei anchete de catre DNA cu privire la modul de elaborare a unei ordonante de urgenta este o grava imixtiune in activitatea autoritatii executive si o afectare fara precedent a echilibrului puterilor constitutionale".

Ministerul a anuntat ca a primit miercuri solicitarea DNA de a transmite, pana joi, in original, toate inscrisurile care au legatura cu elaborarea si emiterea ordonantei de urgenta a Guvernului din data de 31 ianuarie 2017, prin care au fost modificate si completate Legea nr.286/2009 privind Codul Penal si Legea nr.135/2010 privind Codul de Procedura Penala, precum si cu proiectul de lege adoptat de Guvernul Romaniei, pentru gratierea unor pedepse.

"Prin aceeasi adresa, DNA a solicitat transmiterea documentelor - rezultate ca urmare a corespondentei interinstitutionale si interne, scrise sau prin posta electronica, cu privire la cele doua acte normative mentionate, prec ...citeste mai departe despre "A fost depus denunt si pe numele lui Dragnea pentru ordonanta Iordache. Ministerul Justitiei: DNA ne-a cerut documente, e o grava imixtiune" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#DNA denunt Dragnea, #DNA denunt Dragnea OUG, #Ministerul Justitiei denunt DNA , #Stiri Administratie