A fi sau a nu fi interimar la MAI - Cine conduce pana la urma Internele, dupa demisia lui Oprea

Joi, 12 Noiembrie 2015, ora 14:18
895 citiri
A fi sau a nu fi interimar la MAI - Cine conduce pana la urma Internele, dupa demisia lui Oprea
Foto: Ministerul de Interne

La inceputul acestei saptamani am aflat cu totii ca Gabriel Oprea si-a depus oficial demisia din Guvern. Presedintele Iohannis a semnat decretul si l-a numit interimar la Interne pe premierul (tot interimar) Sorin Cimpeanu.

Cu toate acestea, printr-un comunicat, Cimpeanu anunta ca si-a delegat atributiile de ministru interimar de Interne secretarului de stat Ilie Botos.

Existau insa niste probleme in acest caz. Si asta pentru ca Ilie Botos este magistrat, mai exact procuror militar in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte, iar daca ar fi preluat atributiile de ministru, chiar si interimar, s-ar fi aflat in incompatibilitate.

In actuala conducere a Ministerului de Interne exista patru secretari de stat. In comunicatul in care se arata ca Sorin Cimpeanu "si-a delegat atributiile de ministru al Internelor catre Ilie Botos, secretar de stat in cadrul Ministerului Afacerilor Interne" nu se explica si de ce a fost ales singurul care este si magistrat.

Generalul magistrat ...citeste mai departe despre "A fi sau a nu fi interimar la MAI - Cine conduce pana la urma Internele, dupa demisia lui Oprea" pe Ziare.com

#Sorin Cimpeanu ministru interimar Interne, #Ilie Botos secretar stat Interne , #Stiri Administratie