10.000 de angajati de la Dacia au cerut Guvernului sa renunte la masurile fiscale: Jos hotii! PSD si ALDE ne fura! (Video)

Marti, 07 Noiembrie 2017, ora 18:47
953 citiri
10.000 de angajati de la Dacia au cerut Guvernului sa renunte la masurile fiscale: Jos hotii! PSD si ALDE ne fura! (Video)
Foto: captura YouTube / epitesti.ro

Mitingul organizat marti dupa-amiaza la Mioveni s-a incheiat fara incidente dupa doua ore si jumatate, iar sindicalistii de la Dacia spun ca vor continua actiunile de protest daca Guvernul va adopta totusi modificarile din domeniul fiscal.

Potrivit liderilor sindicali, la mitingul de la Mioveni au participat aproximativ 10.000 de angajati ai uzinei Dacia, dar si ai altor companii din industria auto.

"Jos hotii! Guvernul PSD & ALDE ne fura banii!", "Revolutia fiscala ne lasa cu punga goala!" si "PSD, ciuma rosie!" sunt doar cateva dintre mesajele scrise pe pancartele purtate de protestatari.

Liderul de sindicat din cadrul Dacia Mioveni, Nicolae Pavelescu, a declarat la finalul manifestatiei ca protestele nu se incheie si ca actiuni similare vor urma in cazul in care Guvernul nu renunta la intentia de a trece contributiile sociale de la angajator la angajat.

"Ne-am saturat de acest guvern. Nu am crezut ca in Romania anului 2017 voi spune ca avem un Guvern comparabil cu al lui Ceausescu, din care faceau parte oameni precum Dascalescu", a spus Pavelescu.

El a precizat ca angajatii din industria auto pierd sume curpinse intre 200 si 700 de lei odata cu trecerea contributiilor sociale de la angajator la angajat.

"Nu e vorba numai de pierderi. In nicio tara europeana povara fiscala nu este doar pe umerii angajatului", a spus Pavelescu, adaugand ca angajatii se tem ca dupa asa-numita revolutie fiscala vor urma noi taxe puse pe salariile angajatilor.

De asemenea, oamenii reclama si intarzierile in cazul autostrazii Sibiu-Pitesti si cer si un contract colectiv la nivel de ramura industriala.

Prim-ministrul Mihai Tudose a declarat marti, la Parlament, ca miercuri va avea loc sedinta de Guvern, iar modificarile Codului fiscal, inclusiv transferul contributiilor de la angajator la angajat, vor fi facute prin Ordonanta de urgenta.

Tot miercuri sunt chemati in strada, in Piata Victoriei, toti cei nemultumiti de "revolutia fiscala" a Guvernului PSD-ALDE.

Citeste mai multe despre Protest in fata Guvernului cand se schimba Codul Fiscal: Companiile, rugate sa dea liber angajatilor prin rotatie. ...citeste mai departe despre "10.000 de angajati de la Dacia au cerut Guvernului sa renunte la masurile fiscale: Jos hotii! PSD si ALDE ne fura! (Video)" pe Ziare.com

#protest Dacia masuri fiscale , #Stiri Administratie