Nita sustine Brasovul drept capitala regiunii Centru

Vineri, 21 Iunie 2013, ora 17:15
1955 citiri
Nita sustine Brasovul drept capitala regiunii Centru

Constantin Nita, presedinte al PSD Brasov, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, ca Brasovul trebuie sa devina capitala Regiunii Centru si ca va sprijini acest lucru.

"Eu am mare incredere, rational vorbind, ca nimeni nu poate sa conteste ca Brasovul, istoria Brasovului, industria pe care o are si ceea ce reprezinta Brasovul in Romania, nu cred ca cineva ar putea sa faca o comparatie intre Brasov si Sibiu si sa nu accepte Brasovul ca si capitala regionala decat daca, sigur, exista un alt interes, politic, cel al domnului Johannis. Interesul meu politic este ca Brasovul sa fie capitala regiunii si asta stiti foarte bine ca niciodata nu m-am dat inapoi, si acest lucru il sustin public cand doriti dumneavoastra", a afirmat Constantin Nita.

In opinia acestuia, daca sunt judete foarte puternice care pot fi comparabile, atunci sa fie data capitala regiunii celui mai slab, ca sa poata fi dezvoltat economic.

"Daca punem si comparam Brasovul cu Sibiul, nu exista termen de comparatie. Pe mine ma intereseaza Brasovul si colegii mei parlamentari - deputati si senatori - sprijina Brasovul. Cred in continuare ca intre Brasov si Sibiu nu exista termen de comparatie. Brasovul la toti indicatorii economici, sociali, culturali este in fata Sibiului.

Sunt convins ca lucrurile vor evolua corect si domnul vicepremier Liviu Dragnea va lua o decizie corecta", a subliniat Constantin Nita.

El a precizat ca nu il intereseaza functia de guvernator al Regiunii Centru, pentru ca nu acesta a fost scopul sau in viata.

"Problema cea mai grea, mai ales in partea aceasta de tara, in Transilvania, este stabilirea capitalelor de regiune. Noi, in Regiunea Centru, nu avem contracandidat. Sibiul nu este un contracandidat pentru ca Brasovul este cel mai dezvoltat judet din aceasta regiune si, de aceea, voi acorda tot sprijinul meu pentru ca Brasovul sa devina capitala regionala", a conchis Constantin Nita.

#capitale regionalizare, #capitala regiune Centru, #Brasov capitala regionala, #Nita Brasov regionalizare , #Regionalizare