Liviu Dragnea: Schimbarea destinatiei imobilelor in proiectul descentralizarii, doar prin hotarare de Guvern

Luni, 04 Noiembrie 2013, ora 19:47
1811 citiri
Liviu Dragnea: Schimbarea destinatiei imobilelor in proiectul descentralizarii, doar prin hotarare de Guvern

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, luni, ca are in vedere sa introduca in proiectul privind descentralizarea asupra caruia Guvernul urmeaza sa-si angajeze raspunderea, o prevedere potrivit careia schimbarea destinatiei unui imobil sa se poata face prin hotarare de Guvern.

"Nu poate fi instrainat niciun teren, pentru ca orice imobil care se transfera prin aceasta lege (proiect de lege privind descentralizarea - n.r.) isi pastreaza obligatoriu destinatia. E vorba nu numai de porturi, ci de orice imobil mic, mare, teren, cladire, baza sportiva, tabara", a spus Dragnea.

El a admis totusi ca schimbarea destinatiei imobilelor este permisa in actuala forma a proiectului in situatii "bine fundamentate".

"Nu va fi permisa schimbarea destinatiei (imobilelor - n.r.) decat in situatii bine fundamentate si ne gandim sa introducem in lege <>, ca sa avem siguranta foarte mare", a spus Dragnea.

Vicepremierul a facut aceste afirmatii cu referire la amendamentul pe care PDL i l-a transmis pe fond si care priveste descentralizarea porturilor. Dragnea a spus ca principala observatie de fond pe care PDL a ridicat-o cu privire la proiectul descentralizarii o reprezinta transferul porturilor si a precizat ca aceasta discutie va fi finalizata in perioada urmatoare.

Liviu Dragnea a admis ca exista si argumente potrivit carora porturile nu ar trebui transferate catre autoritatile locale.

"Ca sa nu se transfere, prima conditie ar fi ca porturile sa arate foarte bine si sa fie zone de dezvoltare economica, ori porturile nu sunt in situatia asta. Nefiind transferate ca si proprietate a terenurilor la consiliile locale, acestea nu ar putea depune proiecte pentru finantare europeana", a spus Dragnea, care a sustinut ca, odata transferate, porturile pot deveni surse de dezvoltare pentru zonele respective.

In ceea ce priveste finantarea porturilor, Dragnea a spus ca aceasta problema "merita discutata".

"Haideti sa vedem cati angajati au rasarit in ultimii 10-15 ani la structurile care administreaza porturile si o sa aveti o surpriza placuta. In al doilea rand, porturile, de la intrarea Dunarii in Romania pana in Braila, sunt tinute din venituri de la postul Bechet, ceea ce nu cred ca este in regula, pentru ca fiecare consiliul local poate depune un proiect pentru dezvoltare portuara", a mai spus Dragnea.

#descentralizare Dragnea, #hotarare guvern descentralizare, #vicepremierul Liviu Dragnea , #Regionalizare