Guvernul isi va asuma raspunderea pe descentralizare in luna noiembrie

Vineri, 18 Octombrie 2013, ora 15:40
1938 citiri
Guvernul isi va asuma raspunderea pe descentralizare in luna noiembrie
Crin Antonescu si Victor Ponta

Proiectul descentralizarii va fi aprobat in luna noiembrie, prin asumarea raspunderii de catre Guvern, inaintea bugetului pentru 2014, a declarat premierul Victor Ponta, in cadrul unei conferinte de presa. Transferul va incepe imediat si va dura circa doua luni.

"Dorim sa oferim mai multa putere autoritatilor locale", a explicat Victor Ponta.

Proiectul apartine ministrului Administratiei si Dezvoltarii Regionale, Liviu Dragnea. Majoritatea capitolelor au fost convenite in cadrul USL, dupa mai multe sedinte de dezbateri. Astfel, primariile locale si consiliile judetene vor urma sa preia controlul unei serii de servicii publice si institutii care se aflau pana acum sub umbrela Guvernului. Dragnea a precizat ca odata cu noile atributii, autoritatile locale vor primi si resursele financiare necesare gestionarii noilor sarcini, printr-un amendamnet la legea bugetului.

Cu toate acestea, proiectul va fi aprobat de Guvern prin asumarea raspunderii, inainte de votul din Parlament pentru bugetul pe 2014.

Descentralizarea reprezinta primul pas in procesul de regionalizare, proiect asupra caruia s-a dedicat aproape in exclusivitate ministrul Liviu Dragnea, despre care analistii politici spun ca s-a afirmat ca un lider al baronilor locali PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#asumare raspundere descentralizare, #descentralizare noiembrie, #aprobare descentralizare , #Regionalizare