Dragnea: Romania va fi regionalizata pana la sfarsitul anului

Vineri, 07 Iunie 2013, ora 15:47
1718 citiri
Dragnea: Romania va fi regionalizata pana la sfarsitul anului

Vicepremierul Liviu Dragnea spera ca Romania va fi "regionalizata" pana in 31 decembrie si descentralizata la 1 ianuarie 2014, el declarand ca presedintii de regiuni vor fi alesi de catre cetateni, daca dezbaterile din Parlament se vor desfasura repede.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa la Timisoara, ca "cetatenii vor resimti incepand de anul viitor" regionalizarea, transmite corespondentul Mediafax.

Dragnea a afirmat ca regionalizarea s-ar putea face pana la sfarsitul anului.

"O Romanie regionalizata sper ca vom avea la 31 decembrie 2013, o Romanie descentralizata cred ca vom avea la 1 ianuarie 2014. Cetatenii vor resimti incepand de anul viitor, vor incepe sa vada efectiv proiecte regionale in fata casei, in fata curtii", a spus Dragnea.

Acesta a adaugat ca presedintii de regiuni vor fi alesi de cetateani, insa pana la organizarea de alegeri acestia ar putea fi alesi de consilierii locali.

"Presedintele regiunii va fi ales, cel mai probabil, de cetateni. In 2016 presedintii de regiuni vor fi alesi la alegerile locale. Pentru 2014 intentia ar fi sa se faca alegeri directe tot de catre cetateni pentru presedinte si consilierii regionali.

Daca adoptam legislatia in timp scurt, vom putea organiza alegeri, dar daca se prelungesc dezbaterile in Parlament, atunci vom incerca sa mergem pe un sistem in care sa voteze alesii locali", a afirmat Dragnea.

Potrivit vicepremierului, in sondaje, cetatenii vor in proportie de 70% sa isi aleaga ei conducerile regionale si nu sa aleaga consilierii locali pentru ei.

Liviu Dragnea a participat, la Timisoara, la o dezbatere pe tema regionalizarii, la care au fost prezenti alesi locali si lideri din administratiile judetelor Timis, Caras-Severin si Arad.

#regionalizare Romania, #descentralizare Romania, #Liviu Dragnea regionalizare , #Regionalizare