Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Volumul de resurse de energie primara in scadere cu 1,6 la suta, in primul semestru

Volumul de resurse de energie primara in scadere cu 1,6 la suta, in primul semestru
Volumul de resurse energetice primare este estimat, pentru primul semestru al anului, la 20,856 milioane tone echivalent petrol (tep), in scadere cu 1,6 la suta fata de primul semestru al anului anterior, potrivit rezultatelor anchetei de conjunctura realizata de Comisia Nationala de Prognoza.

Volumul resurselor de energie primara a inregistrat in primele trei luni ale anului un nivel de 10,506 tep, reprezentand o scadere de 3,8 la suta fata de perioada similara a anului precedent.

Cea mai semnificativa scadere s-a inregistrat la productia interna de gaze naturale utilizabile (minus 617,4 milioane mc, reprezentand o diminuare de 16,5 la suta), dar si la importul de energie hidroelectrica, nuclearo-electrica si electrica, precum si la importul de titei si produse petroliere.

Pentru cel de-al doilea trimestru al anului curent se prognozeaza, in corelatie cu evolutia estimata a productiei industriale, un nivel de circa 10,35 milioane tep, ceea ce reprezinta o usoara crestere, de 0,3 la suta fata de perioada corespunzatoare a anului 2006.

Bloombiz

(Sursa: Rompres)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 616 ori