Timisoara ar putea avea o linie de metrou pe ruta Gara de Nord - Aeroportul International

Luni, 02 Decembrie 2013, ora 10:45
1966 citiri
Timisoara ar putea avea o linie de metrou pe ruta Gara de Nord - Aeroportul International
Nicolae Robu, primarul Timisoarei

Primarul Robu nu renunta la ideea de a crea o linie de metrou in Timisoara. Vineri, edilul Timisoarei declara ca noua linie de metrou, in lungime de opt kilometri, va incepe la Gara de Nord si se va termina la Aeroportul International Timisoara.

Robu sustine ca a prezentat aceasta idee la Barcelona, unde a fost incurajat sa o duca mai departe, iar apoi, la Karlsruhe, unde a vazut ca municipalitatea germana tocmai a inceput un proiect de mutare a liniilor de tramvai in subteran.

"Asta e solutia - liniile de cale ferata trebuie sa fie duse in subteran, si cu aceasta ocazie sigur ca se va realiza si o conexiune tip metrou intre cateva puncte cheie ale orasului nostru: Gara de Nord, zona mall, Gara de Est, aeroportul, toate pot ajunge sa fie legate si se va putea face repede si la preturi convenabile asa ceva. Sunt acele utilaje cartita care strapung muntii, merg pe sub mari, pe unde vrei", a spus Robu.

Primarul a mai spus ca acest proiect se va regasi in portofoliul municipiului Timisoara pentru perioada 2014-2020, potrivit publicatiei Timis Online.