Strategia parcarilor din Bucuresti ar putea fi facuta dupa modelul spaniol

Miercuri, 25 Ianuarie 2006, ora 18:43
882 citiri

Gheorghe Udriste, directorul Directiei Transporturi din Primaria Capitalei a spus ca strategia parcarilor din Bucuresti ar putea fi facuta dupa modelul spaniol, la conferinta de presa organizata de Forum Invest.

De asemenea, ambasadorul Regatului Spaniei in Romania, Juan Pablo Garcia-Berdoy Y Cerezo a spus ca modelul din Madrid poate constitui un model bun pentru Bucuresti.

Potrivit lui Gheorghe Udriste, in urmatorii trei ani se vor investi peste 1,5 miliarde de euro in infrastructura rutiera din Capitala.

Firmele spaniole vor sa investeasca din ce in ce mai mult in proiectele pe care Bucurestiul le va elabora mai ales in domeniul transporturilor, a precizat Rosa-Maria Sanchez-Yebra Alonso, director la biroul economic si comercial al ambasadei Spaniei la Bucuresti.

La sfarsitul anului trecut erau inregistrate in Romania aproape 1.200 de firme spaniole, care aveau un capital social de 170 de milioane de euro.

In prezent, Spania se situeaza pe locul al 16 lea in topul investitiilor straine in Romania, si pe locul 10 dintre tarile Uniunii Europene.

Banii Nostri