Restaurarea parcului de langa Opera costa 2 mil euro

Joi, 24 Iunie 2010, ora 11:47
1578 citiri
Restaurarea parcului de langa Opera costa 2 mil euro

Administratia Domeniului Public Sector 1, institutie subordonata primariei de sector, vrea sa cheltuiasca 8,42 milioane de lei (circa doua milioane de euro) pentru refacerea parcului de langa Opera Nationala Bucuresti, pe motiv ca "imaginea globala a acestuia apare neingrijita", precizeaza NewsIn.

Unul dintre argumentele in favoarea investitiei ar fi, potrivit anuntului postat pe site-ul de licitatii publice, "prezenta unor grupuri marginale, care creeaza o senzatie de insecuritate".

Edilii mai invoca arborii deteriorati, lipsa unui alt tip de vegetatie, mobilierul si solul degradate. 

Alte probleme ar fi legate de lipsa toaletelor publice, a locurilor de joaca functionale si a punctelor de informare.

Pe suprafata de 33.000 de metri patrati a parcului urmeaza sa fie plantati 320 de arbori, 800 de arbusti, 7.200 de flori si 5.000 metri patrati de gazon.

In plus, in parc vor fi aduse 57 de banci, doua ansambluri de "banci sinuoase", 30 de cosuri de gunoi si doua cismele, se precizeaza in anunt.

Acelasi proiect include amenajarea unui "memorial al Dambovitei" din vegetatie hidrofila, care va fi inconjurat de un gard din nuiele cu inaltimea de 2,5 metri.

Lucrarile la refacerea a parcului vor dura trei luni.

In caietul de sarcini al licitatiei sunt mentionate si costurile ulterioare acestor investitii, legate de paza parcului, plata gradinarilor care se vor ocupa de vegetatie si consumul de electricitate si de apa pentru irigatie, costuri care vor fi de 193.730 lei pe an.

#restaurare, #parc, #milioane , #Primaria