Rebu ameninta Primaria Capitalei cu tribunalul

Sambata, 05 Martie 2011, ora 23:24
2248 citiri
Rebu ameninta Primaria Capitalei cu tribunalul

Firma Rebu spune, intr-o adresa catre Primaria Capitalei, ca se va adresa instantelor de drept civil si organelor de cercetare penala, daca nu i se restabilesc drepturile pe care considera ca le are pentru salubrizarea sectorului 5, informeaza Newsin.

Rebu contesta pocedura de achizitie pentru atribuirea contractului de salubrizare la sectorul 5, sustinand ca are inca din 1997 un contract de salubrizare valabil cu primaria de sector, intarit de un act aditional din 2007.

Contractul nu a fost, insa, pus efectiv in practica, pentru ca edilii sectorului 5 nu aveau fonduri pentru salubrizare.

Firma de salubrizare Romprest a primit de la Primaria Capitalei, in 30 decembrie 2010, fara licitatie, un contract pentru salubrizarea stradala si deszapezirea sectorului 5, urmand sa obtina astfel 21,87 milioane lei (circa 5,2 milioane de euro).

Alegerea procedurii de negociere fara publicarea prealabila a unui anunt de participare este justificata prin "situatia de urgenta extrema survenita in urma unor evenimente care nu puteau fi prevazute de autoritatea contractanta", se arata in anuntul de atribuire.

Procedura a fost aleasa de catre Primaria Municipiului Bucuresti, in calitate de organizator, conform legii.

Aceasta dupa ce, in noiembrie 2010, Consiliul General al Municipiului Bucuretti (CGMB) a aprobat cinci milioane de lei din bugetul Capitalei pentru plata salubrizarii in sectorul 5.

"Initial, a fost anuntata o selectie de oferta. Firma Rebu, care considera ca are un contract valabil cu primaria de sector, a contestat aceasta procedura si a obtinut blocarea ei in instanta. E foarte ciudat cum, ulterior, a fost semnat, in aceste conditii, un asemenea contract", au declarat surse din cadrul municipalitatii. 

#rebu, #primarie bucuresti, #salubrizare , #Primaria