Klaus Iohannis, in conflict de interese penal pentru Forumul German

Joi, 08 August 2013, ora 11:40
2049 citiri
Klaus Iohannis, in conflict de interese penal pentru Forumul German

Agentia Nationala de Integritate a descoperit un nou conflict de interese in care este implicat primarul municipiului Sibiu Klaus Iohannis. Potrivit ANI, acesta a semnat in 2010 un contract de prestari servicii pentru Primaria Sibiu cu o societate administrat de Forumul German, a carui presedinte era atunci Iohannis.

Reprezentantii ANI precizeaza, intr-un comunicat, ca Iohannis a semnat, la data de 23 decembrie 2010, un contract de prestari servicii incheiat intre Primaria Municipiului Sibiu si S.C. Tipografia Honterus S.R.L., societate comerciala detinuta de Forumul Democrat al Germanilor din Romania (F.D.G.R.). Klaus Iohannis a fost presedinte al FDGR in perioada 2002 - 2013.

In acelasi comunicat se mentioneaza ca s-a dispus sesizarea parchetului cu privire la posibila savarsire de catre primarul Sibiului a infractiunii de conflict de interese.

"Klaus-Werner Iohannis a fost informat despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. KLAUS-WERNER IOHANNIS a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, in exercitarea dreptului la aparare", arata reprezentantii ANI.

In 24 aprilie, Agentia Nationala de Integritate anunta ca a constatat ca primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se afla in stare de incompatibilitate, intrucat are si calitatea de reprezentant al municipiului in Adunarea Generala a Actionarilor de la SC Apa Canal SA Sibiu, din 5 august 2010, si la SC Piete SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale, conform Mediafax.

In 16 mai, Iohannis spunea ca "nu a intrat bine" in PNL, ca ANI "si-a amintit" de el si "iar a gasit o speta de incompatibilitate", mentionand ca, in opinia sa, este o confuzie pe care o face ANI.

"Exista societatea Piete, care a fost infiintata de noi acum cativa ani. ANI spune ca sunt incompatibil pentru ca reprezint municipiul Sibiu in Adunarea Generala a Actionarilor, lucru total fals. Nu am avut niciodata un astfel de mandat, deci nu exista cauza. A doua se refera la Societatea Apa Canal, societatea care, dupa infiintarea Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara (ADI), a devenit operator regional. Toti primarii comunitatilor care sunt in ADI Apa sunt si reprezentantii comunitatilor lor in Adunarea Generala a Actionarilor la Apa Canal, care este operator regional, avand comunitati din judetele Sibiu si Brasov", explica Iohannis, care adauga ca legea incompatibilitatilor prevede ca primarul nu poate fi actionar in AGA a unor societati de interes local, fara a face referire la societatile regionale.

Stire in curs de actualizare

#Klaus Iohannis Sibiu, #conflict interese Iohannis, #primar Sibiu cercetat ANI , #Primaria