Primariile vor publica pe internet bugetele, executiile trimestriale si investitiile

Vineri, 25 Iunie 2010, ora 00:06
1135 citiri
Primariile vor publica pe internet bugetele, executiile trimestriale si investitiile

Autoritatile publice locale vor fi obligate sa publice pe pagina de internet bugetele anuale, inclusiv anexele lor, precum si executiile trimestriale, platile restante si programul de investitii publice, potrivit unui proiect de ordonanta care modifica legea finantelor publice locale, informeaza Mediafax.

Astfel, ordonatorii principali de credite ai institutiilor publice locale vor trebui sa faca public proiectele de buget, inclusiv anexele acestora, in maxim doua zile lucratoare de la supunerea spre dezbatere publica.

Tototada, bugetele aprobate, inclusiv anexele acestora, vor trebuie facute publice in maxim cinci zile lucratoare de la aprobare, iar situatiile financiare asupra executiei bugetare trimestriale si anuale, inclusiv platile restante, in maxim cinci zile lucratoare de la depunerea la directiile generale al finantelor publice.

Programul de investitii publice al unitatii administrativ-teritoriale, respectiv al subdiviziunilor acesteia, va fi facut public in maxim cinci zile lucratoare de la aprobare.

Unitatile administrativ-teritoriale care nu au pagini de internet vor publica documentele si informatiile, in termenele respective, la avizierul aflat la sediul acestora.

In cazul in care autoritatile nu vor respecta dospozitiile privind publicarea se va aplica o amenda intre la 1.000 la 2.500 de lei. 

#primarii, #internet, #bugete, #executii, #investitii , #Primaria

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Marile exporturi ale României în 2023. Cine a cumpărat bunuri românești de 44 de miliarde de euro
  2. Marile proiecte de infrastructură rutieră din România. Unde stăm pe loc și unde galopăm
  3. Petro-dolarii au devenit istorie! Arabia Saudită dă o lovitură puternică dolarului american
  4. Se închide o fabrică importantă din industria alimentară. Concedierile anunțate de conducerea companiei
  5. O companie-gigant se extinde în România: vor fi angajați 800 de oameni
  6. OMV așteaptă o rată internă a profitabilității de 12% de pe urma dezvoltării proiectului Neptun Deep din Marea Neagră
  7. Canicula topește economia României. Cum lovește căldura extremă transporturile: "Dacă te oprești în tabla asta, nu mai ai nicio șansă"
  8. Ce țări a depășit România odată cu creșterea PIB-ului în ultimii 10 ani. Depășim state care nu au cunoscut comunismul
  9. Bucureștiul după alegeri. Ce rămâne din trenul metropolitan: "Ne punem bețe în roate singuri. Mobilitatea nu ține cont de astfel de granițe" VIDEO
  10. Speranță pentru șoferi. Autoritățile spun că un nou lot de autostradă se poate deschide în iulie FOTO