Primariile oraselor poluate, obligate sa ia masuri

Joi, 07 Aprilie 2011, ora 00:16
1358 citiri
Primariile oraselor poluate, obligate sa ia masuri

Guvernul a decis miercuri, ca urmare a riscului de infrigement din partea UE, sa atentioneze administratiile a circa 21 de orase sa ia masuri pentru a reduce nivelul prafului din atmosfera care afecteaza calitatea aerului, potrivit Newsin. 

Ministrul Mediului, Borbely Laszlo, a spus ca Romania a primit deja a doua atentionare pe aceasta chestiune, urmand ca subiectul sa fie discutat cu primarii oraselor vizate.

"Acum a sosit un al doilea aviz motivat si avem doua luni sa venim cu planuri care sunt acceptate la nivelul acestor orase si care nu sunt masuri neaparat spectaculoase sau costisitoare", a declarat Borbely, mentionand instalarea de perdele umede de protectie, tratarea mai serios a spalarii strazilor, salubrizarea adecvata, inchiderea zonelor de centru a oraselor pentru circulatia autovehiculelor, dar invocand si o problema mai serioasa, aceea a lipsei centurilor ocolitoare in cazul mai multor orase.

Ministrul a avut inca din toamna lui 2010 o discutie cu reprezentantii celor 21 de orase, dar a mentionat ca in prezent este necesara o alta analiza a situatiei.

"Vom avea o intalnire saptamana viitoare si vom atrage atentia autoritatilor locale, altfel urmeaza procedura urmatoare prin care vom ajunge la litigiu, la Curtea Europeana de Justitie", a avertizat Borbely Laszlo. 

#poluare, #primarii, #borbely, #infringement ue , #Primaria