Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Primarii vor putea folosi biletele la ordin

Primarii vor putea folosi biletele la ordin

Primariile vor putea sa foloseasca in continuare biletele la ordin ca instrumente de plata. Pe ultima suta de metri, printr-o ordonanta, Guvernul Boc 2 si-a asigurat primarii ca pot face investitii, pot plati combustibil si isi pot refinanta datoria publica locala prin acest tip de instrument.

 

In iunie, printr-o ordonanta, Guvernul interzisese platile pe baza de bilete la ordin din conturile Trezoreriei Statului, cei mai vocali adversari ai acestei decizii fiind baronii locali ai PSD, suparati ca li s-a taiat "tiparnita de bani".

Prin aceste instrumente de plata, primariile vor garanta in continuare plata anumitor sume la date fixe, existand insa riscul cresterii datoriei publice, in cazul in care primariile vor recurge orbeste la acest tip de instrumente.

Cu toate acestea, secretarul de stat din Ministerul Finantelor, Gheorghe Gherghina, a declarat pentru Gandul ca nu se pune problema majorarii datoriei publice.

"Nu autoritatea locala este cea care se imprumuta, ci agentul economic din subordine.

Agentul economic emite biletele la ordin, iar primaria garanteaza plata, primaria este doar garant.

Tot primaria este cea care va plati, din fondul de rulment, sumele garantate, desigur", a explicat Gherghina.

 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1424 ori
Citeste mai multe despreprimari boc biletel la ordin guvern