Primarii nu mai au voie sa finanteze investitii noi daca au proiecte intarziate

Joi, 25 Noiembrie 2010, ora 09:24
1341 citiri
Primarii nu mai au voie sa finanteze investitii noi daca au proiecte intarziate

Guvernul va interzice autoritatilor locale sa mai finanteze lucrari de investitii noi si le va obliga sa asigure in prealabil surse de finantare a proiectelor aflate deja in derulare, administratiile din teritoriu fiind obligate sa incheie in primul rand investitiile cu termen de finalizare depasit.

Restrictia privind initierea unor proiecte de investitii noi este prevazuta in forma finala a proiectului de buget pentru 2011, obtinuta de Mediafax.

"In anul 2011, ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale vor finanta cu prioritate acele lucrari de investitii noi sau in continuare, aferente unor proiecte finantate din fonduri externe nerambursabile. Se interzice finantarea lucrarilor de investitii noi daca nu sunt asigurate surse de finantare a lucrarilor de investitii in continuare, astfel incat sa se respecte graficele de executie sau termenele de punere in functiune.

Se interzice finantarea obiectivelor de investitii noi daca in portofoliul ordonatorilor de credite ai bugetelor locale exista obiective de investitii in derulare, al caror termen de punere in functiune este depasit, pana la finalizarea acestora, cand vor putea fi incluse la finantare lucrari noi", este impus in document.

Vor fi exceptate de la aceasta interdictie lucrarile de investitii colaterale, care cuprind cheltuielile pentru efectuarea unor lucrari legate teritorial si functional de o anumita investitie directa, finantata din fonduri externe nerambursabile.

Ministerul Finantelor este insa autorizat sa efectueze in anul 2011 si cheltuieli pentru finalizarea obiectivelor de investitii in derulare-constructii montaj, achizitionarea si amenajarea unor sedii ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si unitatilor sale subordonate.

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
#primari, #primarie, #investitii, #interdictii, #investiti, #proiecte , #Primaria