Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Primaria sectorului 5 are conturile blocate

Primaria sectorului 5 are conturile blocate

Conturile Primariei sectorului 5 au fost blocate de Directia Generala a Finantelor Publice Bucuresti, din cauza faptului ca nu au fost comunicate in termen legal hotararile consiliului local de sector prin care s-a stabilit noua structura organizatorica si s-a aprobat rectificarea bugetului,

Din acelasi motiv, in privinta acelorasi conturi, a fost suspendata alimentarea acestora cu cote defalcate din impozitul pe venit si sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat, a anuntat, miercuri, Prefectura Capitalei.

"Primaria Sector 5, prin secretarul primariei, are obligatia legala de a comunica Institutiei Prefectului Municipiuliu Bucuresti, in termen de maximum 10 zile de la data adoptarii, hotararile Consiliului Local prin care au fost aprobate noua organigrama a institutiei si bugetul rectificat. Prefectura verifica legalitatea hotararilor iar Directia Generala de Finante Publice Bucuresti verifica incadrarea in sumele alocate cheltuielilor de personal, potrivit prevederilor OUG 63/2010", explica reprezentantii Prefecturii.


Prefectul Capitalei, Mihai Atanasoaei, i-a solicitat printr-o adresa primarului sectorului 5, Marian Vanghelie, sa comunice de urgenta respectivele hotarari, insa edilul nu s-a conformat si, prin urmare, institutiei pe care o conduce i-au fost blocate conturile, in conformitate cu prevederile legale.


"Din pacate, lipsa de profesionalism a reprezentantilor Primariei sectorului 5 va afecta, printre altele, si angajatii acestei institutii, care risca astfel sa primeasca cu intarziere salariile. Voi insista in continuare pentru comunicarea de urgenta a hotararilor, pentru a debloca situatia", spune a spus Atanasoaei.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1466 ori
Citeste mai multe despre5 blocate conturi primarie sector